OBM’de Kimlik, Laiklik ve Demokrasi üzerine...

Tarihler: 06 Şubat 2008 Çarşamba ~ 06 Şubat 2008 Çarşamba 6 Şubat Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 6, 2008 ~ Şub 6, 2008
OBM’de Kimlik, Laiklik ve Demokrasi üzerine...
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen Siyasi İktisat Söyleşileri’nde bu ay, Doç. Dr. Murat Somer’i konuk edecek. Değişen Türkiye’de Kimlik, Laiklik ve Demokrasi başlıklı söyleşi, 6 Şubat Çarşamba günü saat 18:30’da başlayacak. Söyleşide laiklik, kimlik, milliyetçilik ve demokratik modernleşme soruları; araştırma bulguları, dünyadan karşılaştırmalı örnekler, AB ve yeni anayasa tartışmalarının ışığında irdelenecek.

Somer konuşmasında, “Türban veya başörtüsü gibi simgelerle, siyasi ve toplumsal merkezin giderek muhafazakarlaşması laikliği ve modernleşmeyi neden, nasıl etkileyecek?” ve “Etnik milliyetçiliğin yükselmesi ve toplumsallaşması engellenebilir mi?” sorularına yanıt arayacak. Daha demokratik bir modernleşmenin laiklik ve ulusal bütünlük korunarak gerçekleşmesi için, kimlik konusuna ve modernleşmeye yeni açılardan bakmak gerektiğini belirten Somer, bunun için yeni tanımlara, kuramsal ve ampirik yaklaşımlara ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

OBM’de her ayın dördüncü çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen söyleşilerde “Yeni” Türkiye’yi Anlamak teması işleniyor.
Doç. Dr. Murat Somer
İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü mezunu olan Somer, ekonomi yüksek lisansını ve politik ekonomi doktorasını University of Southern California’dan aldı. Koç Üniversitesi’ne katılmadan önce “Modern Dünyada Etnik Çatışma” konusunda Mellon doktora sonrası bursiyeri oldu. ABD’nin California State University, University of Southern California ve University of Washington Seattle üniversitelerinde dersler verdi, doktora sonrası araştırmalar yaptı. 2002 yılından bu yana Koç Üniversitesi’nin Uluslararası İlişkiler Programı’nda öğretim üyesi olarak görev yapıyor. Uluslararası Politik Ekonomi ve Karşılaştırmalı Politika dersleri veren Somer, dünyada sosyal kutuplaşma ve bölünme, etnik siyaset ve çatışmalar, dinsel siyaset ve laiklik, siyasal islam ve demokrasi konuları üzerine kuramsal ve karşılaştırmalı araştırmalarıyla tanınıyor. Son yıllardaki araştırmaları, Comparative Political Studies, The Middle East Journal, Third World Quarterly gibi dergilerin yanı sıra Doğu Batı ve Radikal 2’de yayımlandı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT