Ölümlerinin 20. Yıldönümünde Sinemanın İki Büyük Ustası: Oskar Werner ve François Truffaut

Tarihler: 23 Ekim 2004 Cumartesi ~ 23 Ekim 2004 Cumartesi 23 Ekim Cumartesi Saat 16:00-17.30

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Türsak Vakfı, Fransız Kültür Merkezi

Adres: İstiklal Cad. No:8 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 87 40

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 23, 2004 ~ Eki 23, 2004

Avusturya Kültür Ofisi, Fransız Kültür Merkezi ve TÜRSAK Vakfı tarafından gerçekleştirilen “Oskar Werner & François Truffaut Filmleri Haftası” kapsamında programlanan “Ölümlerinin 20. Yıldönümünde Sinemanın İki Büyük Ustası: Oskar Werner ve François Truffaut” konulu panel, 23 Ekim 2004 Cumartesi günü, 16.00-17.30 saatleri arasında Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecektir.

Moderatörlüğünü, değerli sinema yazarı Atilla Dorsay’ın üstlendiği “Ölümlerinin 20. Yıldönümünde Sinemanın İki Büyük Ustası” paneline, Türkiye’den Aslı Selçuk, Deniz Bayrakdar Sevgen, Fransa’dan, “Cahier du Cinéma” dergisinin sinema yazarı Nicolas Azalbert ile Avusturya’dan ‘Oskar Werner Das Filmbuch’ kitabının yazarı Raimund Fritz katılacaklar.

Panel’in ardından 18.00-19.00 saatleri arasında yapılacak olan kokteyli, François Truffaut ile Oscar Werner’in birlikte çalıştıkları en ünlü filmlerinden biri olan 1961 yapımı ‘Jules & Jim’ filminin gösterimi takip edecek.

François Truffaut’un Henri-Pierre Roche’un romanından uyarladığı ve başrollerinde Oskar Werner (Jules), ile birlikte Jeanne Moreau (Catherine) ve Henri Sere (Jim)’in oynadığı 1961 yapımı ünlü filmi ‘Jules & Jim’ Fransız usulü bir ‘menage-a-trois-üçlü aşk’ anlatılır. Yıllar boyu iki erkekle dönüşümlü bir aşk ilişkisi yaşayan bir kadının öyküsünün anlatıldığı filmde Truffaut’ya özgü biçimde dramla güldürü, gerçekçilikle şiirsellik birbirine karışır. 1910’larda geçen film şaşılacak biçimde 1960’ların nabzını en iyi tutan filmlerden biri olur.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT