Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda X

Tarihler: 18 Ekim 2007 Perşembe ~ 18 Ekim 2007 Perşembe 18 Ekim Periembe Saat 18:00 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 18, 2007 ~ Eki 18, 2007
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda “X”

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda “Doğal-Kentsel Çevre / Mimari Doku” teması altında, Özgür Arık’ın yapımcılığını ve yönetmenliğini üstlendiği “X” adlı belgesel gösterilecek. 18 Ekim Perşembe günü saat 18:00 ve 19:00’da gerçekleştirilecek iki gösterimin ardından, Mimar Mücella Yapıcı, saat 20:00’de “Kentsel Dönüşüm: Ne için, Nasıl Dönüşüm?” konulu bir söyleşi yapacak.

Belgesel, Ankara’nın en “namlı” mahallelerinden Çinçin, Yenidoğan ve İsmetpaşa’da, kent merkezinden ayrı yaşanan hayatı gösteriyor. Dışında yaşayanlar için tekinsiz sayılan, adları kötülük ve şiddetle birlikte anılan mahallelerde, kentsel dönüşüm projeleriyle yaşanan yıkımları ve değişimi konu alıyor. Bir yandan yıkım sürecini izlerken, diğer yandan gecekondu mahalleleri arasında gidiş gelişlerle, bir günün hikayesini ve yıkılacak evlerin duvarlarındaki “X” işaretlerinin ardındaki yaşamları görüntülemeye çalışıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırlanan programı, her hafta farklı bir temayı içeren filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT