Osmanlı Bankası Müzesi’nde Cumhuriyet Türkiyesi ve “Feminizm”

Tarihler: 18 Mart 2006 Cumartesi ~ 18 Mart 2006 Cumartesi 18 Mart Cumartesi Saat 14:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 18, 2006 ~ Mar 18, 2006
Osmanlı Bankası Müzesi’nde Cumhuriyet Türkiyesi ve “Feminizm”

Osmanlı Bankası Müzesi’ndeki “Çağdaş Türkiye Tarihi” seminerlerinin bu ayki konuğu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Siyaset Bilimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatmagül Berktay olacak. Berktay, 20. yüzyılın ilk yarısında etkili olan akımların incelendiği “Cumhuriyet Türkiyesi ve ‘izm’ler” başlıklı toplantılar kapsamında, 18 Mart Cumartesi günü, saat 14:30’da “Feminizm” konusunu anlatacak.

“Feminizmin batıda geçirdiği gelişime paralel bir süreç Osmanlı toplumunda da yaşanmıştır.” diyen Berktay, konu hakkında şunları söylüyor: “Osmanlı feminizminin önemli bir özelliği, ulusçuluk akımıyla olan bağlantısıdır. Osmanlı kadınları da batıdaki hemcinsleri gibi daha fazla hak, özellikle de eğitim hakkı ve bu hakkın genişletilmesi temelinde siyasal haklar talep ederken, ‘ulusun anaları’ olma argümanını kullanmıştır. Feminizmin ulusçuluk akımıyla derin ittifakı, belli dönemlerde kadın hareketinin önünü açmış olsa da, bu hareketin bağımsız bir bilinç ve pratik geliştirmesini engellemiş, zihinsel bir engel oluşturmuştur. Batılılaşma, ulusçuluk ve İslam arasındaki gerilimler hâlâ çözülemediği gibi, bunlara, farklılığın tanınmasını talep eden kimlik politikalarının yarattığı gerilimler de eklenmiştir.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT