Osmanlı Bankası Müzesi’nde Osmanlı Döneminde Okullar

Tarihler: 09 Ocak 2008 Çarşamba ~ 09 Ocak 2008 Çarşamba 9 Ocak Çarşamba günü saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No: 11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 9, 2008 ~ Oca 9, 2008
Osmanlı Bankası Müzesi’nde Osmanlı Döneminde Okullar

Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen İstanbul Söyleşileri’nde bu ay, Necdet Sakaoğlu’nu ağırlayacak. İptidai’den Darülfünun’a Mektep Hayatı başlıklı söyleşi, 9 Ocak Çarşamba günü saat 18:30’da başlayacak. Sakaoğlu, Osmanlı İmparatorluğu döneminde İstanbul’daki mekteplerin, karakter ve kültür gelişimine etkilerinden bahsedecek.

Söyleşide; sınavlar, mezuniyet günleri; aşamalara göre okul kıyafetleri; okul kitapları; mektep seyirleri; “aferin”, “tahsin”, “iftihar” belgeleri; cezalar; hoca, muallim tipleri; okul binaları, taş mektep, valide mektebi, numune mektebi, ıslahhane gibi örnekler üzerinden İstanbul’da eğitime başlayışın ve okul aşamalarının törensel geleneği anlatılacak.

OBM’de her ayın ikinci çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen söyleşilerde İstanbul’da Gündelik Yaşam Kültürü teması işleniyor.

Necdet Sakaoğlu
1939’da Divriği’de doğdu. Tarih yazarı olan Sakaoğlu, emekli M.E.B. Talim ve Terbiye Kurulu üyesidir. Yerel tarih, kent tarihi, Selçuklu, Osmanlı ve eğitim tarihleri konularında çalışmaları, kitapları ve yazıları vardır. Tarih Vakfı’nın yayınladığı D.B. İstanbul Ansiklopedisi’nin yazarlarındandır. Eserleri arasında; “Anadolu Derebeyi Ocaklarından Köse Paşa Hanedanı” (1984,1998, Sedat Simavi Vakfı Sosyal Bilimler Ödülü), “Tanzimat Tarihi Sözlüğü” (1985), “Osmanlı Eğitim Tarihi” (1990,1992), “Cunhuriyet Dönemi Eğitim Tarihi” (1990,1992), “Mekanları, Kitabeleri, Anıları ile Saray-ı Hümayun-Topkapı Sarayı” (2002), “Osmanlı’dan Günümüze Eğitim Tarihi” (2003) ve “İstanbul’un Tarihi Kimliği” (2003) sayılabilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT