Osmanlı Bankası Müzesi’nde Perge Üzerine...

Tarihler: 27 Şubat 2008 Çarşamba ~ 27 Şubat 2008 Çarşamba 27 Şubat Çarşamba günü saat 18:00 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 27, 2008 ~ Şub 27, 2008
Osmanlı Bankası Müzesi’nde Perge Üzerine...
Osmanlı Bankası Müzesi (OBM), Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen Obje ve Ritüel Söyleşileri’nde bu ay, Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu’nu ağırlayacak. Pamphylia’nın Yüce Kenti Perge: Son Araştırmalar başlıklı söyleşi, 27 Şubat Çarşamba günü saat 18:30’da başlayacak.

Söyleşi, bugünkü Antalya yakınlarındaki Pamphylia bölgesinin en önemli kentlerinden biri olan Perge’de yapılan ve ülkemizde klasik arkeoloji alanında Türk arkeologlarının yürüttüğü en uzun soluklu ve eski kazıyı konu alacak. 1988 yılından bu yana kazının başkanlığını üstlenen Abbasoğlu, konuşmasında son yıllardaki buluntuları ve araştırmaların sonuçları değerlendirecek.

OBM’de her ayın dördüncü çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında düzenlenen söyleşilerde “Sanatın Günlük Yaşama Yansıması ve Yaşamı Algılayış Kültürü” üzerine konuşuluyor.

Prof. Dr. Haluk Abbasoğlu
1943 yılında doğdu. İstanbul Erkek Lisesi’ni ve ardından İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Prehistorya ve Klasik Arkeoloji Bölümü’nü bitirdi. Marburg ve Heidelberg Üniversiteleri’nde burslu olarak Alman Arkeoloji Enstitüsü’ndeki eğitimine devam etti. Akademik hayatına, 1970’te İstanbul Üniversitesi’nde asistan olarak başladı. Aynı yerde doktorasını tamamladıktan sonra 1983’de Doçent, 1989’da Profesör oldu. 1990-1991 yıllarında Almanya Giessen Üniversitesi’nde Misafir Profesör olarak ders verdi. Halen İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölüm Başkanı, Antalya Bölgesi Arkeoloji Araştırmaları Merkezi Müdürü ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Perge Kazısı Başkanı’dır. Ayrıca 1990-2007 yılları arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Antalya Bölge Kurulu üyeliği ve son yıllarda bu kurulun başkanlığını yaptı. Bunların yanı sıra Türkiye ICOMOS Milli Komitesi, T.C. Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu, Alman ve Avusturya Arkeoloji Enstitüleri Muhabir Üyesi, Türk Eskiçağ Bilimleri Enstitüsü Derneği Asbaşkanı ve ARIT-Türk Amerikan İlmi Araştırmaları’nda Enstitü Derneği Başkanı’dır. Bilimsel çalışmaları ve yayınlarının önemli bir kısmı Antalya bölgesi arkeolojisi ile Perge Kazı ve Onarım çalışmalarıyla ilgilidir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT