Osmanlı Cinselliğinin 19.Yüzyıl’da Susturulması

Tarihler: 09 Nisan 2008 Çarşamba ~ 09 Nisan 2008 Çarşamba 9 Nisan Çarşamba Saat 16:00

Yer: Santralİstanbul

Ücret: Ücretsiz

Adres: Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1 Eyüp Eyüp İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 9, 2008 ~ Nis 9, 2008
İsrailli tarihçi DROR ZE’EVİ santralistanbul’da "Osmanlı Cinselliğinin 19.Yüzyıl’da Susturulması”
santralistanbul, “Sosyal Bilim Konferansları” başlığı altında bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapıyor. “Osmanlı Cinselliğinin 19. Yüzyıl’da Susturulması” başlıklı etkinlik, 9 Nisan Perşembe günü gerçekleşecek.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ve ilki Mart ayında gerçekleşen konferans serisi, “Osmanlı Cinselliğinin 19. Yüzyıl’da Susturulması” başlıklı etkinlik ile devam ediyor. İsrailli ünlü tarihçi ve yazar Dror Ze’evi’nin katılımıyla gerçekleşecek etkinlikte, erken modern dönem Osmanlı dünyasında biçimlenen “cinsellik” konusu tartışılacak.

Osmanlı toplumu üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan yazar ve tarihçi Dror Ze’evi, 19. yüzyıl’da yaşanan değişimlerin, cinsel kültürü nasıl inşa ettiğini ve bunun toplum üzerindeki yansımalarını da dile getirecek.
İlgilenen herkesin katılımına açık olan etkinlik, İngilizce gerçekleşecek.

DROR ZE’EVİ KİMDİR?
Ben Gurion Üniversitesi’nde Orta Doğu tarihi dersleri veren Dror Ze’evi, Princeton Üniversitesi’nde doktora çalışmalarının ardından, Ben Gurion Üniversitesi’nde Ortadoğu Çalışmaları Bölümü’nün kurulmasında rol oynadı. Dror Ze’evi, 1995-1998 yılları arasında bu bölümün ilk başkanı oldu. Halen İsrail Ortadoğu ve İslam Çalışmaları Derneği’nin başkanlığını yapan Ze’evi, Osmanlı ve Osmanlı-sonrası toplum ve kültürü konusunda dersler vermeye devam ediyor. 2006 yılında California Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlanan Producing Desire: Changing Sexual Discourse in the Otoman Middle Easte, 1500-1900 adlı son kitabı büyük ilgi uyandıran Dror Ze’evi, düzenli olarak Yediot Aharonot ve ynetnews.com’un yorum sayfalarına katkıda bulunuyor.

Osmanlı Cinselliğinin 19. Yüzyıl’da Susturulması
9 Nisan 2008, Çarşamba
16:00 - E1 301

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT