Osmanlı Dönemi İstanbul’u

Tarihler: 14 Şubat 2007 Çarşamba ~ 14 Şubat 2007 Çarşamba 14 Şubat Çarşamba Saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi Sineması

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 14, 2007 ~ Şub 14, 2007

Osmanlı Bankası Müzesi’nde Osmanlı Dönemi İstanbul’u tartışılıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi’ndeki Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen İstanbul Sohbetleri’nde, 14 Şubat Çarşamba günü saat 18:30’da Yard. Doç. Dr. Çiğdem Kafesçioğlu konuk edilecek. Kafesçioğlu, “Konstantinopolis/ İstanbul: Mekanın ve İmgenin Yeniden İnşası” konulu bir şöyleşi gerçekleştirecek.

Kafesçioğlu konuyla ilgili şunları söylüyor: “Osmanlı elitinin 1453 sonrasında Konstantinopolis’in mekanını ve imgesini dönüştüren kültürel üretimi, Osmanlı dünyasının bu dönemdeki siyasi ve kültürel dinamiklerine sıkı sıkıya bağlıdır. Şehrin ‘fethi’ veya ‘düşüşü’ kurguları genellikle çizgisel anlatılara izin verirken, mekana ve imgelere yakından bir bakış, bazı yönleri İstanbul’un sonraki tarihinde kaybolacak zengin ve karmaşık bir resimle karşılaşmamızı sağlar. Bizans mirası, erken Osmanlı mimarlık ve şehir kültürü, kurulmakta olan imparatorluğun genişleyen ufukları, erken modern dünyanın başkentlerine şekil verecek dinamikler, şehrin yeniden yapılanmasında farklı boyutlarda etkin olmuştur. Osmanlı İstanbulu’nun görsel ve edebi imgelerinde çoğul bir kimliğin ve dönüşmekte olan siyasi ve tarihi tahayyülün izleri bulunur.”

Her ayın ikinci çarşamba günü 18:30-20:30 saatleri arasında gerçekleştirilen İstanbul Sohbetleri’nde, “İstanbul’un Üç Dönemi: Bizans, Osmanlı, Cumhuriyet” konu ediliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT