Osmanlı Maliyesi: Kurumlar ve Bütçeler

Tarihler: 09 Ocak 2007 Salı ~ 09 Ocak 2007 Salı 9 Ocak Salı Saat 18:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) CaddesiNo: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 9, 2007 ~ Oca 9, 2007

“Osmanlı Maliyesi: Kurumlar ve Bütçeler” Kitabı Osmanlı Bankası Müzesi’nde irdeleniyor.

Mehmet Genç ve Erol Özvar’ın hazırladığı Osmanlı Maliyesi: Kurumlar ve Bütçeler kitabı, Osmanlı Bankası Müzesi’nde 9 Ocak Salı günü saat 18:00’de gerçekleştirilecek panelde, Prof. Dr. Edhem Eldem, Doç. Dr. Erol Özvar, Prof. Dr. Şevket Pamuk ve Mehmet Genç tarafından incelenecek. Panelde, bugüne kadar birkaçı dışında hiç yayımlanmamış Osmanlı bütçelerini ortaya çıkaran ve imparatorluğun mali tecrübesini gözler önüne seren kitabın oluşum süreci aktarılarak, iktisat tarihi çalışmalarına katkısı irdelenecek.

İki cilt ve bir CD olarak hazırlanan kitabın ilk cildi, Osmanlı maliyesinin genel hatları ve kurumsal dünyası hakkında aydınlatıcı makaleleri ve ikinci ciltte yayımlanan bütçeler üzerine ayrıntılı çalışmaları içeriyor. İkinci cilt ise Osmanlı maliyesinin en önemli verilerinden sayılan ve Osmanlı Arşivi’nde bulunabilen bütçeleri, okur ve araştırmacıların ilgisine sunuyor.

Kitabın yazarları, amaçlarını şöyle dile getiriyor: “Osmanlı İmparatorluğu’nun maliyesi, toprakları üç kıtaya yayılmış bir devletin yüzyıllar içerisinde geçirdiği dönüşümlere gecikmeksizin uyum sağlayabilmiş bir geleneği temsil eder. Bu mali yapının gerisinde, kurumun derin bürokratik hafızası, esnekliği, pratikliği ve tedbirliliği yatar. Bugüne kadar birkaçı dışında yayımlanmamış ve gün ışığına çıkarılmayı bekleyen bütçelerden yola çıkarak, imparatorluğun mali tecrübesi hakkında yeni bilgi ve verilere ulaşmayı hedefledik.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT