Osmanlı Rum Tüccarının Oluşumu (1780-1870): Kaynaklar, Yöntem ve Çalışmalar

Tarihler: 14 Nisan 2006 Cuma ~ 14 Nisan 2006 Cuma 14 Nisan Cuma Saat 17:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi No: 35-37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 14, 2006 ~ Nis 14, 2006
Osmanlı Rum Tüccarının Oluşumu (1780-1870): Kaynaklar, Yöntem ve Çalışmalar Osmanlı Bankası Müzesi’nde

Osmanlı Bankası Müzesi’nin, Alpha Bank ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nün işbirliğiyle düzenlediği Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum seminerleri, 14 Nisan Cuma günü devam edecek. Dr. Maria Christina Chatziioannou, “Osmanlı Rum Tüccarının Oluşumu (1780-1870): Kaynaklar, Yöntem ve Çalışmalar” başlıklı İngilizce konuşmasında, özel tanıklıkların Osmanlı Rum tüccarı hakkındaki tarih yazımına getirdiği katkıyı değerlendirecek.

Dr. Chatziioannou, 90 senelik zaman dilimi içerisinde Osmanlı Rum tüccarının nasıl ortaya çıktığını anlatmak için, Yunan ticari arşivlerini mikro tarih ve şirket tarihi kapsamında ele alıyor. Chatziioannou, araştırmasından elde ettiği karşılaştırmalı sonuçların, kalkınmacı modellerdeki ticari kapitalizmle ilgili görüşleri zenginleştirdiğine inanıyor. Tüccar-işadamının mikro ölçekte, tarihsel bir yaklaşımla incelenmesinin konu hakkında derlemeci değil bütünleyici bir açılım getirdiğini savunuyor.

Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum seminerlerinde, Osmanlı topraklarında yaşayan Rum - Ortodoks cemaatinin, imparatorluğun son dönemi ve cumhuriyetin ilk yıllarındaki yaşamına yoğunlaşılıyor. Katılımın ücretsiz olduğu seminerlerde ayrıntılı bilgi verilmenin yanı sıra, söz konusu döneme daha bilinçli ve duyarlı bir gözle bakılıyor. Seminerler, 12 Mayıs Cuma günü, Mersin Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü üyesi Doç. Dr. Nükhet Adıyeke’nin “Osmanlı Girit’inde Son Kimlik Çatışması:1898 Kandiye Olayları” başlıklı sunumuyla devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT