Osmanlı Bankası Müzesi’nde
"Osmanlı tarihinin çok kültürlülüğü üzerine düşünmek"
Osmanlı Bankası Müzesi’nin, Alpha Bank ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü’nün işbirliğiyle düzenlediği “Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum” başlıklı aylık seminer dizisi devam ediyor. Atina Üniversitesi, Politika Bilimi Profesörü Paschalis Kitromilidis in “Osmanlı Tarihinin Çok Kültürlülüğü üzerine düşünmek: 18 ve 19. yüzyıllarda İstanbul’un Rum Ortodoks Cemaatinde tarih ve tarih yazımı ” başlıklı sunumu, 24 Haziran Cuma günü saat 17:00’de, İngilizce olarak gerçekleştirilecek.
1949’da Kıbrıs’ta doğan Paschalis Kitromilidis., Harvard Üniversitesi Siyaset Biliminden doktorasını aldı. 1980-1994 yıları arasında Küçük Asya Araştırmalar Merkezi’nin müdürlüğünü yüren Kitromilidis, Çağdaş Yunan Araştırmalar Enstitüsünün müdürlüğünü sürdürüyor ve Küçük Asya Araştırmalar Enstitüsü ile Yunan Milli Araştırmalar Kurumu’nun yönetim kurullarında görev yapıyor. Kitromilidis’in Yunan aydınlanması, milliyetçilik ve fikir hareketleri üzerine yazdığı makalelerin yanısıra Sosyal bir Eleştiri olarak Aydınlanma. Iosipos Moisiodax ve 18. Yüzyılda Yunan Kültürü (1992) ve Aydınlanma. Milliyetçilik. Ortodoksluk. Güney Doğu Avrupa’da Kültür ve Siyasi Düşünce üzerine Çalışmalar (1994) gibi kitapları bulunuyor.
Ege’nin İki Kıyısında Ekonomi ve Toplum seminerlerinde, Osmanlı topraklarında yaşayan Rum - Ortodoks cemaatinin, imparatorluğun son dönemi ve cumhuriyetin ilk yıllarındaki yaşamına yoğunlaşılıyor. Toplantılarda ayrıntılı bilgi verilmenin yanı sıra, söz konusu döneme daha bilinçli ve duyarlı bir gözle bakılıyor.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...