Ottoman Art and International Market

Tarihler: 17 Mayıs 2006 Çarşamba ~ 17 Mayıs 2006 Çarşamba 17 Mayıs Çarşamba 2006

Yer: Çırağan Palace Hotel Kempinski

Adres: Çırağan Caddesi No:32 Beşiktaş Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 17, 2006 ~ May 17, 2006
Dünyanın en ünlü müzayede salonlarından “Christie’s”in İslam Sanatı Departman Başkanı William Robinson Akbank Private Banking’in davetlisi olarak İstanbul’a geliyor.
Akbank Private Banking, İslam Sanatı uzmanı William Robinson’u Türkiye’ye getiriyor

Akbank Private Banking, dünyanın en önemli müzayede evlerinden Christies’in İslam Sanatı Departman Başkanı, William Robinson’u Türkiye’ye getiriyor. İslam sanatı konusundaki uzmanlığı ile tanınan Robinson, 17 Mayıs`ta Çırağan Sarayı’nda "Ottoman Art and International Market" konulu bir konferans verecek.

Ünlü müzayede uzmanı Robinson, düzenlenecek konferansta, sanat eserlerinin yatırım aracı olarak değerlendirilmesi ve Türk ve Dünya’da İslam Eserleri hakkında konuşacak.

William Robinson kimdir?
Cambridge Üniversitesi’nde, Arkeoloji ve Sanat Tarihi okuyan William Robinson, Anglo-Sakson ve Romanesk Sanatı üzerinde uzmanlaştı.
Christie’s’te, çalışmaya başlayan Robinson, 1993 yılında buranın müdürü oldu. Robinson, aradan geçen 24 yılda, bölüme öylesine sağlam bir ün kazandırdı ki, burası artık kendi alanında dünyada en önde gelen uzman bölüm olarak kabul ediliyor. William Robinson kendi alanında dünyadaki rekor fiyatların hemen hemen tümüne ulaştı: tüm dallardaki en pahalı İslam Sanat Yapıtı, en pahalı Halı, en pahalı tekstil (dokuma), kâğıt üzerinde ve camda en pahalı sanatsal çalışma, en pahalı metal parça, en pahalı resim ve hepsinden önemlisi en pahalı kişisel koleksiyon. Birçok dergide makaleler yazan William Robinson, Halılar ve İslam Sanatı alanında uluslararası konferanslarda konuşma yapmak üzere davet edilmekte olup, ayrıca 2001 Şubat ayında New York’taki Asia Society ve Milano’daki Poldi Müzesi’nde gerçekleştirilen The Hunt for Paradise: Erken Safevi Dönemi Sanatı adlı uluslararası serginin yönetim kurulunda yer aldı.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT