Pera Fest 2006

Tarihler: 27 Kasım 2006 Pazartesi ~ 03 Aralık 2006 Pazar 23 Kasım-3 Aralık 2006

Yer: Çeşitli Mekanlar

Nereden Alınır: Karaindrou konseri ve Babylon’daki konserler Biletix, diğerleri konser mekanlarından edinilebilir.

Adres: Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 27, 2006 ~ Ara 3, 2006

Dünya Müzikleri PERA FEST’de
Festival Programı için tıklayın
PERA FEST’2006 programının ağırlık noktasını Şişli Belediyesi işbirliği ile gerçekleşecek “Kuzey-Güney Müzisyenleri Buluşması” oluşturuyor.

PERA FEST’in beşincisi, 23 Kasım – 3 Aralık 2006 tarihleri arasında düzenleniyor.
Bu yıl tümüyle müzik alanındaki etkinliklere ayrılan programda toplam 39 etkinlik yer alıyor. PERA FEST 2006, 23 Kasım akşamı Nardis’te gerçekleşecek Norveç’li ünlü müzisyen /yazar Ketil Björnstad’ın konseri ile başlıyor. Jan Garbarek’in piyanisti olarak da tanınan Björnstad, Türkiye’deki bu ilk konserinde Norveç’in ünlü şarkıcısı Anneli Drecker ile birlikte sahne alacak. Björnstad, müzisyen kimliğinin yanı sıra Norveç’te çok tanınan bir yazar. Sanatçı 24 Kasım’da Türkçeye çevrilen iki kitabı, “Müzik Uğruna” ve “Düşüş” üstüne bir söyleşi ve imza gününe katılacak.

Festivalin diğer konserleri ise, Alan Blessing, Senem Diyici ve Okay Temiz üçlüsünün Nardis ‘te vereceği konser, İtalyan Kültür Merkezi’nde yer alacak “Göçebe Şarkılar” adlı konser, Pera Müzesinde gerçekleşecek ‘Lozan Mübadilleri Vakfı Korosu’ dinletisi, gene Babylon’da yer alacak ünlü bir Makedon grubu Esma Recepova & Ensemble Teodosievski’nin ve Techno Roman grubunun konserleri, Galatasaray Lisesi‘nde Filarmoni Derneği’nin düzenlediği Rahşan Güvençer-Evren Büyükburç resitali, Onay Sanat Merkezi’nde “Sema@Brecht” ve ‘Çellissima’ konserleri yer alıyor.

Kapanış konseri ise, Şişli Belediyesi’nce düzenlenen “Barış için Kuzey-Güney Müzisyenleri Buluşması” çerçevesinde, 3 Aralık’ta Lütfi Kırdar’da gerçekleşecek Eleni Karaindrou konseri. Theo Angelopoulos filmlerinin bestecisi olarak tüm dünyada büyük bir ün sahibi olan ve Türkiye’de de çok sevilen Karaindrou’ya, Yunanistan’dan gelecek beş solist ve Erol Erdinç yönetiminde Hacettepe Üniversitesi Senfoni Orkestrası eşlik edecek.

Barış Buluşması
Bu yılki festivalin odak noktasını oluşturan “Barış için Kuzey-Güney Müzisyenleri Buluşması”, Şişli Belediyesi işbirliği ile gerçekleşiyor. Filistinli şarkıcı Kamilya Jubran’ın 25 Kasım’da Fransız Kültür Merkezi’nde vereceği konserle başlayacak olan “Buluşma” çerçevesinde yer alan bir başka etkinlik de, 27 Kasım’da Fransız Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek “Müzik ve Barış” temalı uluslararası konferans. “Freemuse” işbirliği ile gerçekleşecek konferansa 10 ülkeden müzisyen ve araştırmacıların katılması bekleniyor. Konferans katılımcılarından, Simon Broughton’un “Sessizliği Yırtmak” ve “Tasavvuf Ruhu” başlıklı belgeselleri de aynı gün Fransız Kültür Merkezi’nde gösterilecek. Akşam ise, Babylon’da “Üç Kadın” grubunun ve konuk müzisyenlerin katılacağı “Barışın Sesleri” konseri yer alacak. Konferansın katılımcıları arasında Ervin Bonecz (Barış için Sanatçılar Birliği - ADAP), Zülfü Livaneli (UNESCO), Ayşe Tütüncü (Barış Girişimi), Layla Al Zubeidi (Lübnan), Jason Carter (İngiltere/Finlandiya), Roger Lucey (Güney Afrika), Lemez Lovaz (İngiltere), Maya Medich ( Bosna Hersek), Ole Reitov (FREEMUSE / Danimarka), Mirwaiss Sidiqi (Aga Han Vakfı /Afganistan), Ali Rıza Binboğa (MESAM), Ayla Erduran, Kudsi Erguner, Fazıl Say, İdil Biret, Nejat Yavaşoğulları, Mazlum Çimen, Cahit Berkay, Erkan Oğur, Birol Topaloğlu, Aylin Aslım, Murat Ertel, Fuat Saka, Okay Temiz gibi isimler yer alıyor. Akşamki performansa ise İranlı sanatçılar Mahsa ve Marjan Vahdat, Atabak Elyasi, İngiltere’den Lemez Lovaz, Danimarka’dan MC Tia, Irak asıllı Amerikalı müzisyen Stephan Smith- Said ve Vedat Sakman katılacak.

Festivalin söyleşi ve panellerinin tümü de müzik konusuna ayrılmış. Programda, Melih Duygulu’nun “Çingene Müziği”, Gökhan Akçura’nın “İstanbul’un Emprezaryoları Tarihi” başlıklı söyleşilerinin yanı sıra, “Osmanlı’nın Müzikal Renkleri” başlıklı bir panel, Evin İlyasoğlu’nun yapacağı Bülent Tarcan konulu bir söyleşi (söyleşinin ardından bestecinin kızı ünlü piyanist Hülya Tarcan, babasının süitlerini yorumlayacak), İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun sahnelediği “Amadeus” oyunu üstüne yönetmen Can Gürzap ve oyuncuların katılacağı bir söyleşi ve İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin sahneleyeceği “Macbeth” operasının prömiyerinin ardından yönetmen Yekta Kara’nın “Sakespeare-Verdi İlişkisi” konulu söyleşisi yer alıyor. PERA FEST’in her yıl Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı işbirliği ile düzenlediği Kültür Turu’nun bu yılki teması ise, “İstanbul’un Müzik ve Eğlence Mekanları”. Festivalin film programlarını ise, Nedim Hazar’ın müzik dünyamızın Burhan Öcal, Mercan Dede, Özcan Deniz, Ajda Pekkan, Bülent Ortaçgil, Orhan Gencebay gibi ünlü isimleri üstüne gerçekleştirdiği 8 belgesel, “Ezgili Yürek : Ruhi Su” ve “Edward’ın Armonisi” adlı belgesel yapımlar ve Joseph Losey’in “Don Giovanni”si oluşturuyor. Şişli Belediyesi, Pi Prodüksiyon, Kültürlerarası İletişim Derneği ve Yunanistan Dışişleri Bakanlığı işbirliği ile gerçekleşecek festival etkinliklerinin bir bölümü (Kültür Merkezlerindeki etkinlikler) ücretsiz izlenebilecek; bir bölümünün (Karaindrou konseri ve Babylon’daki konserlerin) biletleri biletix’den, diğerleri ise konser mekanlarından sağlanabilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT