Pera Müzesi’nde Ventura Pons Filmleri

Tarihler: 14 Haziran 2008 Cumartesi ~ 14 Haziran 2008 Cumartesi 14 Haziran Cumartesi saat 16:00

Yer: Pera Müzesi

Nereden Alınır: www.venturapons.com

Adres: Meşrutiyet Caddesi No: 47 34443 Tepebaşı / Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: www.peramuzesi.org.tr - 0212 334 0900

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Haz 14, 2008 ~ Haz 14, 2008
Haziran ayında filmlerinin ücretsiz gösteriminin ardından, Ventura Pons Pera Müzesi’nde bir konferans verecek
Ünlü İspanyol Yönetmen Ventura Pons İstanbul’da
Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 05 - 15 Haziran 2008 tarihleri arasında ünlü İspanyol Yönetmen Ventura Pons’un beş önemli filmini gösterime sokacak. İstanbul Cervantes işbirliğiyle Pera Müzesi oditoryumunda ücretsiz olarak gösterime girecek filmler; Anita Treni Kaçırmadı (Anita No Pierde el Tren / Anita takes a chance), Aşkın Gıdası (Manjar de Amor / Food of Love), Barcelona, (un mapa), Ölmek ya da Ölmemek (Morir o no / To Die or Not), Herşeyin Aslı (El porque de las cosas / What It’s All About)…

14 Haziran Cumartesi; Barcelona filminin 14:00’deki gösteriminin ardından, saat 16:00’da Pera Müzesi Oditoryumu’nda düzenlenen özel söyleşiye katılmak üzere İstanbul’a gelecek olan Ventura Pons’un hikayeleri insan ilişkilerini farklı yorumla mercek altına alıyor. Özellikle, İspanya’nın Franco dönemi sonrasında ülkenin sosyal ve ekonomik olarak yaşadığı değişimleri Pons’un filmlerinde görmek mümkün. Sosyal sınıfların, cinsel tercihlerin ve kadın-erkek ilişkilerin geçirdiği değişimleri Pons yaratıcı filmcilikle ele alıyor.

Bugüne dek 19 film yöneten ve Katalan bölgesinden çıkan en tanınan film yönetmenlerinden biri olan Ventura Pons’un ilk çektiği film Ocana 1978 yılında Cannes Film Festivali’ne seçilmişti. Tiyatro yönetmenliği yaptıktan sonra film çekmeye başlayan 1945 doğumlu yönetmenin; Berlinale, Selanik, Belgrad, İstanbul uluslararası film festivallerinde gösterilen filmleri prestijli ödüller kazandı. Amerikan Sinematek Derneği ve Londra Institute of Contemporary Art’ın retrospektif film programlarını düzenlediği Ventura Pons aynı zamanda İspanyol Film Akademisi’nin Başkan Yardımcısı.
www.venturapons.com

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT