Picasso İstanbulda Sergisi Kapsamında Konferans Serisi

Tarihler: 22 Mart 2006 Çarşamba ~ 24 Mart 2006 Cuma Her Çarşamba ve Cuma Saat 19:00

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Nereden Alınır: Bilgi ve kapsamlı program için : http://muze.sabanciuniv.edu

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:22 Emirgan 34467 İstanbul Emirgan İstanbul

Telefon: 0212.277.22.00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 22, 2006 ~ Mar 24, 2006
SAKIP SABANCI MÜZESİ’NDE İKİ AVANGARD USTA: PİCASSO VE KLİMT

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’ndeki Picasso İstanbul’da sergisi kapsamında düzenlenen konferanslar devam ediyor. Pablo Picasso ve sanatı hakkında uzman konuklardan Prof. Michael FitzGerald’ın “Dünyada Picasso: Sanatın Merkezinde Bir Yabancı” konulu konuşması 22 Mart Çarşamba günü, Jean Clair olarak da bilinen Gérard Régnier’nin “Picasso ve Klimt: İkili Bir Avagardın Doğuşu” başlıklı sunumu ise 24 Mart Cuma günü, müze biletiyle ücretsiz olarak izlenebilecek.

Prof. Michael Fitzgerald 20. yüzyılın ilk yıllarında sanat dünyasının merkezi Paris’te, Picasso’nun zor şartlar altında yaşayan bir göçmen konumundan, sanat aleminin öncülerinden biri olmaya uzanan yolculuğunda, tüccarlar, koleksiyoncular ve eleştirmenlerle ilişkilerini inceleyecek. Fitzgerald, bu ilişkilerin Picasso’nun dünya çapındaki itibarının gelişmesine ve diğer ressamlar üzerindeki etkilerine değinecek. Gérard Régnier ise resim sanatının iki büyük avangard ustası Picasso ile Klimt’in, aynı tarihlerde benzer konularda çizdikleri resimleri nasıl farklı yaklaşımlarla ele aldıklarını anlatacak. Modernizmin iki başyapıtı sayılan Picasso’nun “Avignon’lu Kızlar”ı ve Klimt’in “Adele Bloch-Bauer’in Portresi” aşkla suçun, cinsellikle ölümün ve Eros’la Thanatos’un tarihini ele alıyor. Picasso bu resmiyle Kübizm’e ve devrime giden yolu işaret ederken, Klimt doğuya ait bir soyutlama kavramıyla yakından ilintili bir estetiğe bağlı kalıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT