Planlama, Ekoloji ve Peyzajın Ortaya Çıkışı

Tarihler: 07 Şubat 2009 Cumartesi ~ 07 Şubat 2009 Cumartesi 7 Şubat 2009 Cumartesi Saat: 14:00

Yer: Garajİstanbul

Adres: Tomtom Mahallesi Yeni Çarşı Caddesi Kaymakam Reşat Bey Sokak No: 11/A Galatasaray Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 244 44 99

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 7, 2009 ~ Şub 7, 2009
GG ve Platform’un “Disiplinlerötesi” konferans dizisi Charles Waldheim’le devam ediyor
Garanti Galeri ve Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nin düzenlediği “Disiplinlerötesi” Konferans Dizisi’nin yedincisi, Charles Waldheim’le devam ediyor. Waldheim, 7 Şubat Cumartesi günü gerçekleştirilecek buluşmada, “Planlama, Ekoloji ve Peyzajın Ortaya Çıkışı” konulu bir konuşma yapacak. Konferans, Garaj İstanbul’da saat 14:00’te düzenlenecek.

Konferans, tasarım disiplinlerinin 60’lı ve 70’li yılların kültür politikaları ışığında yaşadığı yabancılaşmanın, kısa bir tarihsel anlatımıyla başlayacak. Peyzaj mimarlığı ve kentsel planlama disiplinlerinin, tasarım ve mimarlık okullarında maruz kaldığı yabancılaşma ve ayrışma da tartışılacak. Konferans, birer kentsel tasarım aracı olarak, peyzaj ve ekolojinin güncel anlamlarından beslenen, yeni planlama uygulamalarına yönelik bir potansiyel modeller eskiziyle son bulacak. Planlama ve peyzaj tasarımının kesiştiği noktada işler üreten güncel tasarımcıların çalışmaları aktarılacak; kentsel gelişme ve tasarımın güncel kavramlarının habercisi niteliğindeki çeşitli konumları ele alınacak.

Waldheim’a göre; peyzaj mimarlığının yakın zamanda Harvard, Penn ve Toronto gibi önde gelen üniversitelerin mimarlık okullarında tasarım aracı olarak yeni bir statü kazanmasıyla, planlama programları ile tasarım ve mimarlık okulları arasındaki yakınlaşma tamı tamına çakışır. Dahası bu simetrik yeniden ilişkilenme basit bir tesadüften değil, yapılı çevrenin kendi içinde ve onu tanımlayan disiplinlerde meydana gelen değişimlerden türer. Bu okuma, peyzaj mimarlığı ile planlanma uygulamalarının kaygıları ve soruları arasında anlık bir temas vaad ediyor. Bu temas, paylaşılan tarihsel merakın nesnelerine yönelik yenilenmiş sorumluluklardan faydalanma umudunu taşır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT