Platform, Anton Vidokle’yi Ağırlıyor!..

Tarihler: 25 Nisan 2006 Salı ~ 25 Nisan 2006 Salı 25 Nisan Salı Saat 18:30

Yer: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Plat

Adres: İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Nis 25, 2006 ~ Nis 25, 2006
Platform, Anton Vidokle’yi Ağırlıyor!..

Manifesta 6 projesinin küratörlerinden Anton Vidokle, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi’nde, “Bölünmüş Bir Şehirde Okul Olarak Sergi” başlıklı bir konferans verecek. Sanatı sergi alanından çıkartıp sosyal yaşama taşımayı hedefleyen Vidokle, 25 Nisan Salı günü saat 18:30’da gerçekleştireceği konferansta, projesinin detaylarını ve hedeflediklerini anlatacak.

Lefkoşa’daki bölünmüşlükten yola çıkan Vidokle, politik, dini ve siyasi anlaşmazlıkları halletmek ve şehrin sınırlarını değiştirmek için, en başa, yani okul zamanına dönmek gerektiğini savunuyor. Vidokle, sanatın Lefkoşa ve diğer bölünmüş şehirlerdeki sorunlara yorum getirmekten ziyade, elle tutulur çözümler sunulabileceğine inanıyor. Bunun için de araştırmanın, sorunların kökenine inmenin, sürekli meseleyle ilgilenmenin ve üretmenin gerekli olduğunu vurguluyor. Bu sayede fikir üreticiliğinin de tetikleneceğini savunan Vidokle, herkesin bunu bir tür ev ödevi olarak kabul etmesi gerektiğini belirtiyor.

Anton Vidokle
Moskova’da doğdu. Halen New York`ta yaşayan sanatçının eserleri, Venedik, Dakar ve Lodz Bienali`nde; Tate Modern (Londra), Moderna Galerija (Ljubljana), Musee d`art Moderne de la Ville de Paris, Museo Carrillo Gil (Mexico City), UCLA Hammer (LA), ICA (Boston), Haus Der Kunst (Munih), P.S.1 (New York) gibi galerilerde sergilendi. Vidokle, Julieta Aranda ile birlikte e-flux video kiralama programını oluşturdu. Geçtiğimiz yılın sonbaharında New York`ta başlayan program şu anda Kunst-Werke, Portikus, Extra-City gibi mekanları dolaşıyor. Anton Vidokle e-flux`un kurucu yöneticisi olarak; Jens Hoffman`ın küratörlüğünü yaptığı ”Next Documenta Should Be Curated By An Artist Hans Ulrich Obrist`in küratörlüğünü yaptığı ”Do it ”, Utopia Station poster projesi, David Alfaro Siqueiros`un fotoğraf arşivinden oluşturulan “An Image Bank for Everyday Revolutionary Life ve halen devam eden Martha Rosler Library projesinin bulunduğu birçok çevrimiçi ve basılı yayın gerçekleştirdi.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT