Platform`da bir Akşamüstü...

Tarihler: 07 Eylül 2007 Cuma ~ 07 Eylül 2007 Cuma 7 Eylül Cuma Saat 16.00-18:00

Yer: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Adres: İstiklal Caddesi 136 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 7, 2007 ~ Eyl 7, 2007

Platform’da bir Akşamüstü...

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 7 Eylül’de, Akşamüstü başlıklı bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. Yenileme ve genişleme çalışmaları nedeniyle bir süreliğine kapanacak Platform binasına veda niteliğindeki “Akşamüstü”, 16:00-18:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.

Kitap tanıtımıyla başlayacak etkinliklerde, Book Works (Londra) ve Platform`un ortak yayın projesi olan, Ahmet Öğüt`ün 1961 yılından günümüze Türk basınından seçip resimlendirdiği 30 hikayeyi içeren Tarihte Bugün (Today in History) isimli kitabın tanıtımı yapılacak. Bunu; ilk iki sergilenişi Stedelijk Museum Bureau, Amsterdam ve Platform`da gerçekleştirilen, küratörlüğü Krist Gruijthuijsen ve November Paynter tarafından yapılan, 9 sanatçının tarihsel bir olayı baz alarak anlattıkları hikayelerden oluşan Hepimiz Kristof Kolomb’a Güldük (We All Laughed at Christopher Columbus) adlı kitap izleyecek. Üçüncü olarak da, küratörlüğünü Aneta Szyłak ve Andrzej Szczerski`nin yaptığı, güncel sanat kurumlarındaki küratöryel pratikleri anlatan, 2005 yılında Wyspa Institute of Art Gdańsk’da (Polonya) ve Büro Kopernicus Berlin işbirliğiyle düzenlenen konferansla aynı ismi taşıyan Mousetrap adlı kitap tanıtılacak.

Kitap tanıtımlarının ardından, projenin sanat yönetmenlerinden Solvej Helweg Ovesen, The Slow Show başlığı altında, dört yıllık aralıklarla gerçekleştirildiği için “Yavaş Sergi” tanımlamasını alan güncel sanat etkinliği U-TURN’ü tanıtacak. Küratörlüğünü Charlotte Bagger Brandt, Judith Schwarzbart ve Solvej Helweg Ovesen’in yapacağı etkinlik, 5 Eylül 2008’de başlayacak. U-TURN, www.uturn-copenhagen.dk adresindeki yeni web sitesinin tanıtımını da aynı gün yapacak.

İstanbul Misafirleri Programı sanatçıları Osman Bozkurt, Aslı Çavuşoğlu, Fahrettin Örenli, Canan Şenol, sanatçı kollektifi Hazavuzu, Justin Bennett (Hollanda), Jooyeon Park (G. Kore), Killian Rüthemann (İsviçre) ve Mark Aerial Waller (İngiltere), Platform`un en üst katında proje ve performanslarını sunacak. Akşamüstü’nün sonuna doğru, binaya özel bir performans gerçekleştirecek Nekropsi grubunun elemanları, her biri farklı katta enstrümanlarını çalarak 4/4 isimli eserlerini icra edecek. Ziyaretçiler, binanın katları arasında dolaşıp, her biri tek başına enstrümanını çalan grup üyelerini görebilirken, eser bütün olarak sadece arka avludan dinlenebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT