Platform’da Konuşmalar: Tirdad Zolghadr

Tarihler: 07 Ocak 2006 Cumartesi ~ 07 Ocak 2006 Cumartesi 7 Ocak Cumartesi Saat 16:00

Yer: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 7, 2006 ~ Oca 7, 2006
Platform’da Konuşmalar: Tirdad Zolghadr

Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi, 7 Ocak 2006 Cumartesi günü saat 16:00’da, Ürkekliğin Zevki başlıklı bir söyleşiyle Tirdad Zolghadr’a ev sahipliği yapıyor.
Katılımın ücretsiz olduğu söyleşide Zolghadr, şu konulara değiniyor: “Bugünlerde askeri şiddet hakkındaki sanat projeleri, politik aktivizmin tümünde görülen tipik bir ikilem teşkil ediyor. Konuya duygusallaştırılmış / didaktik / propoganda karşıtı bir yönden yaklaşmak ya da, daha da depresif bir biçimde, dar bir alana çekilip, tamamen yerel düzeyde mizahi bir aleyhtarlık arasında bir seçim yapmak gerektiği düşünülüyor. Gösteri niteliğini ortadan kaldırmak da pek geçerli bir alternatif değil. Bence buradaki zorluk, bencil olmayan bir iyi niyeti veya ilerlemeyi teşvik etmek değil, izlemekten zevk almanın, röntgenciliğin akıllıca yollarını bulmak. Yani kaçınılmaz olanla, kendi eğlence ve nesneleştirme stratejileriyle özür dilemeden veya kendini sonsuza dek tekrarlayarak, kendini eleştirmeden yüzleşebilen bir görsel üretim tarzı. Geri çekilmeden sert vuran, basit dayanışma ve empati anlayışlarından kaçınan ve onun yerine ister dokunaklı olsun ister şiddet içersin, tuhaf olanın büyüleyiciliğini analiz eden stratejiler.”

Tirdad Zolghadr son yıllarda çalışmalarını belgesel pratiklerden görsel sanata doğru kaydırdı. Tahran merkezli feminist internet dergisi Bad Jens`in kurucuları arasında yer alan Zolghadr, daha sonra sanatçı Solmaz Shahbazi ile Tahran’daki büyük çaplı şehircilik projelerini anlatan “Tahran 1380” adlı bir belgesel hazırladı. “Sanat dünyasındaki uluslararasıcılık” mizanseniyle kurduğu eleştirel ilişki, şu anda üstünde çalıştığı projelerin çıkış noktasını oluşturdu. Yakın zamanda ortak küratörlüğünü yaptığı sergiler arasında Ethnic Marketing, Centre d`Art Contemporain, Cenevre ve 7. Uluslararası Sharjah Bienali bulunuyor. Zolghadr ayrıca Shahrzad Art & Design Collective’in kurucu üyeleri arasında yer alıyor, Frieze güncel sanat dergisine yazıyor, Orta Doğu sanatı ve kültürüne odaklanan Bidoun dergisinin editörlüğünü yapıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT