Platform’da Sergiler Tartışılıyor

Tarihler: 24 Şubat 2006 Cuma ~ 24 Şubat 2006 Cuma 24 Şubat Cuma Saat 18:00-22:00

Yer: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi

Adres: İstiklal Caddesi 276 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul

Telefon: (0212) 293 23 61

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 24, 2006 ~ Şub 24, 2006
Platform’da Sergiler Tartışılıyor

Halil Altındere’nin küratörlüğüyle, 2002-2005 yılları arasında gerçekleştirilen Kötüyüm ve Gurur Duyuyorum! (I am Bad and I am Proud!), Seni Öldüreceğim İçin Çok Üzgünüm (I am Too Sad To Kill You) ve Serbest Vuruş (Free Kick) sergileri, Platform Güncel Sanat Merkezi’nde tartışmaya açılacak. 24 Şubat Cuma günü, 18:00 - 22:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek tartışma, Halil Altındere, katılımcı sanatçılar ve izleyici/dinleyiciler arasında yapılacak.

Amaç; adı geçen sergileri, dönemin sanat hassasiyetleri içinde yeniden ele alarak, küratöryel stratejileri, yapısal, araçsal ve siyasal bağlamlarıyla topluca düşünmek, tartışmak ve okumak. Eleştirilere yanıt verirken, güncel sanatın mevcut toplumsal ve siyasal koşullarını da göz ardı etmeden, “masaya yatırmak”. 2002-2005 yılları arasında gerçekleştirilmiş bu “kısa devre” sergilerin politik arka planlarını, sanatçılar, yapıtlar ve yapıtlara yön vermiş esin kaynaklarını didikleyerek, sanatsal özerklik ve angaje sanat pratiklerini/söylemlerini, spekülatif bir alanda etraflıca belgelemek. Düzeltmeler yapmak, sorun yaratmak ve sanatı başka türlü tasavvur etmeye davet etmek. Kötüyüm ve Gurur Duyuyorum’da “red-kabul ve kötülük tohumlarını”, Seni Öldüreceğim İçin Çok Üzgünüm’de, “doğu-batı sanatçısı olarak ayrımlaşmış yansımaları”, Serbest Vuruş’ta “elitist-konformist, politik-apolitik, estetik, steril” gibi yüksek ve alçak sanat tartışmalarına neden olmuş siyasal bakış açılarını bir kez daha gözden geçirmek. Bu sergiler çerçevesinde, eleştiri ve özeleştiriyi ayrıcalıklı bir konuma çekmeye çalışmak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT