Rekorlar Kıracak Osmanlı Şeheserleri ve Saray Antikaları Müzayedesi

Tarihler: 07 Ekim 2007 Pazar ~ 07 Ekim 2007 Pazar 7 Ekim 2007 Pazar günü saat 15.00

Yer: Mim Hotel Nişantaşı

Nereden Alınır: www.kocabasmuzayede.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 7, 2007 ~ Eki 7, 2007
"HİDİV HANEDANININ SARAY ANTİKALARI SATIŞTA"
"KAVALALILAR`IN MİRASI HİDİV HANEDANI KOLEKSİYONU SATILIYOR"
REKORLAR KIRACAK OSMANLI ŞAHESERLERİ ve SARAY ANTİKALARI MÜZAYEDESİ

KOCABAŞ MÜZAYEDE`nin düzenleyeceği ve Hüseyin KOCABAŞ`ın yöneteceği yılın ilk büyük müzayedesi 07 Ekim 2007 Pazar günü saat 15.00`da MİM HOTEL– Nişantaşı İSTANBUL `da gerçekleşecektir. Özel tanıtım 01 Ekim ile 06 Ekim tarihleri arasında Nişantaşı Fulya`daki Kocabaş Müzayede Galerisinde yapılmakta. Detaylı bilgi ve on-line katalog: www.kocabasmuzayede.com

Müzayedelerinde satışa sunduğu sıra dışı ve nadir eserler ile kırılan rekorlarla ünlenen Kocabaş Müzayede bu kez de satış rekorları kıracak bir koleksiyonu "Kavalalılar`ın mirası Hidiv Hanedanı Koleksiyonu"nu satışa sunuyor.

Müzayedede Salvador Dali`nin bir ara Türkiye`nin gündemine oturan imzalı ve sertifikalı litografı ile Hasan Vecih Bereketoğlu , İsmail Hakkı, Mehmet Ali Laga, Bedri Rahmi Eyüboğlu gibi ustaların eserleri, önemli oryantalistlerden Eugene Flandin`in bir yapıtı ile Sadrazam Halil Rıfat Paşa`ya ait eserler, hiçbir müzede benzeri dahi olmayan Osmanlı Nişangah, gene hiçbir müzede ve koleksiyonda eşine rastlanılmayan Tophane işi Gümüş İskeletli Dualı Şifa Tası ile yine bir ilk olan 23 adet eserden oluşan Tılsımlı Tas Koleksiyonu ve 20 adet eserden oluşan Keşkül-ü Fukara Koleksiyonu satışa sunuluyor.

Müzayedenin öne çıkan eserleri arasında, Hidiv Hanedanı Koleksiyonu`ndan Kral 1.Fuad (Melik Fuad) `a ait çift murassa pırlantalarla bezeli gümüş sahleplik takımı, gene Kral 1.Fuad (Melik Fuad)`a ait gümüş altı kişilik sahleplik takımı, Kral Faruk`a ait silah tokası,Hidiv Hanedanı`na ait jardiniere ile gümüş kallavi çift kapaklı sahan, Hidiv Hanedanı`nın mührü ile Hidiv Hanedanı`na ait gümüşler, porselenler ile Kral Faruk`un torunu Rabia Hanım Koleksiyonu`ndan intikal eden bir çok kıymetli şaheserden oluşan Hidiv`e ait 30 adedin üzerinde eser satışa çıkacaktır. Bu denli kapsamlı bir koleksiyon Türkiye`de ilk defa satışa sunuluyor.

Türk Resim Sanatının ustalarından Hasan Vecih Bereketoğlu`nun tablosu 18.000 YTL.,Bedri Rahmi Eyüboğlu`nun Tophane dönemine ait bir yapıtı 4.500 YTL., İsmail Hakkı`nın çok önemli bir eseri 20.000 YTL., Kral Fuad`ın pırlantalarla bezeli çift sahlepliği 26.000 YTL., Tophane işi Dualı Şifa Tası 2.400 YTL., 17. Yüzyıl Tombak Otağ Alemi 5.500 YTL., 18. Yüzyıl Tombak İbrik 12.000 YTL., 17. Yüzyıl İznik sürahi 5.500 YTL. ile açıkarttırmaya çıkacak. Benzerleri dünya müzelerinde olan 17. Yüzyıl İznik Seramikleri, 18. Yüzyıl Kütahya Seramikleri, Kuran-ı Kerim`ler, Dela-ül Hayrat`lar, tekke işi bir çok nadide eser, Osmanlı altın kakma eserler, tombaklar, tuğralı gümüşler ile daha birçok Saray işi ve Hanedana ait paha biçilmez eserler bu müzayede de görücüye çıkıyor. Bu eserlere daha şimdiden koleksiyoncular, özel müzeler ve yurtdışından birçok meraklı büyük ilgi gösterilmekte. Satışa sunulan eserlerin müzayede başlangıç fiyatlarının değerlerinin çok çok altında olması müzayedeye olan ilgiyi arttırmakta. Çok sayıda ünlü koleksiyoner ve sanatseverin katılacağı müzayede de 200 adet eser yer almaktadır. Detaylı bilgi ve on-line katalog: www.kocabasmuzayede.com

Kocabaş Müzayede olarak satışa sunduğumuz Osmanlı Sanat Eserleri`nin satışı konusunda kesinlikle yurtdışından hiç bir müzayede katılımı kabul edilmeyecektir. Bu tip eserlerin ulaşabileceği fiyat ne olursa olsun yurtiçinde kalması Kocabaş Müzayede olarak bizim en büyük prensibimizdir.

Sanat Aktivitelerine gösterdiğiniz alakaya şimdiden teşekkür eder, sizleri aramızda görmekten mutluluk duyarız. Eserler hakkında röportaj,film ve fotograf çekimi yapmak isteyen basın mensupları aşağıdaki telefondan gerekli yardımı alabilirler.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT