Sınırları Aşan Edebiyat Yeniden İstanbulda

Tarihler: 06 Mart 2008 Perşembe ~ 06 Mart 2008 Perşembe 6 Mart Perşembe, saat 18:00

Yer: Can Kitabevi Söyleşi Salonu

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.canyayinlari.com, www.kalemagency.com

Adres: Yeni Çarşı Sk. No.22 Galatasaray Beyoğlu İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 6, 2008 ~ Mar 6, 2008
Literature Across Frontiers İstanbul`da, 1 - 7 Mart 2008
Türkiye ve Avrupa Birliği ülkeleri arasındaki edebiyat çevirilerini teşvik etmek amacıyla birçok etkinlik düzenleyerek İstanbul Kitap Fuarı`na yaptığı iki başarılı ziyaret sonrası, uluslararası edebiyat değiş tokuşunu teşvik eden Avrupalı bir kurum olan Literature Across Frontiers, İstanbul`a geri dönüyor.

Mart ayının ilk haftası Türk şairler Katalan Bölgesi, Estonya, Finlandiya ve Polonya`dan gelen meslektaşlarıyla buluşup 6 Mart Perşembe günkü şiir okuması öncesi şiirlerini paylaşacak ve yazılarını şekillendiren bağlam ve şiir geleneklerini tartışacak.

Bu LAF`ın Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü ile birlikte düzenlediği ikinci şair ve çevirmen buluşması olacak. "İstanbul Kitap Fuarı`nda son birkaç yıldır yaptığımız atölye ve etkinlikler sonrasında, canlı ve büyüleyici edebiyat alanına sahip Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki edebiyat değiş tokuşunun temelini atmak için Türk yazar, akademisyen, çevirmen ve yayıncılarla olan ilişkilerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Modern Türk şiirinin neredeyse hiç bilinmediği Avrupa ülkelerinden şairlerin Türk şairleriyle bir araya getirilmesi ilk adımdır."

Misafir şairler, İsveççe yazan Finlandiya`lı şair Catharina Gripenberg, hem sahnelere hem müziğe uyarlanan şiirleriyle Katalan Albert Roig, önemli Polonyalı şair Marzanna Kielar ve aynı zamanda Türk edebiyatı çevirmeni olan Estonyalı şair Ly Ehin ve Türkiye`den şairler Haydar Ergülen ve "İbrahim`in Beni Terketmesi" isimli yeni kitabından şiirler okuyacak olan Bejan Matur ile birlikte 6 Mart Perşembe, saat 18:00 `de Galatasaray`daki Can Kitabevi`nde buluşacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT