Slavoj Zizek Bilgi`de!

Tarihler: 05 Kasım 2007 Pazartesi ~ 06 Kasım 2007 Salı 5-6 Kasım 2007

Yer: Bilgi Üniversitesi ve Santralİstanbul

Ücret: Ücretsiz

Adres: Kurtuluşderesi Caddesi No: 47, Dolapdere Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 5, 2007 ~ Kas 6, 2007
SLAVOJ ZİZEK BİLGİ’DE
İstanbul Bilgi Üniversitesi Kültürel İncelemeler Yüksek Lisans Programı, ünlü Sloven düşünür, felsefeci ve eleştirmen Slavoj Zizek’i konuk ediyor. Marksizm, psikanaliz ve felsefe ile popüler kültür arasında köprüler kurarak “derin” konuları anlaşılabilir kılan Zizek Kültürel İncelemelerin Elvis’i olarak da anılıyor.

BİLGİ’nin davetiyle İstanbul’a gelen Slavoj Zizek; 5 Kasım Pazartesi günü santralistanbul’da “Liberal Ütopya Çağında Şiddet ve İdeoloji”, 6 Kasım Salı günü ise Dolapdere Kampüsü’nde “Günümüzde Hâlâ Anti-Kapitalist Olmak Mümkün Mü?” başlıklı iki konferans verecek.

Konferanslara dinleyici olarak katılmak isteyenlerin sınırlı yer kapasitesinden dolayı (0212) 444 0 428 numaralı İletişim Merkezi’ni arayarak kayıt yaptırmaları gerekiyor. İngilizce gerçekleşecek etkinliklerde Türkçe çeviri hizmeti de sağlanıyor.

Slavoj Zizek kimdir?
1949’da Slovenya’da doğan Zizek, çocukluğunu ve ilk gençliğini Tito Yugoslavyası’nda geçirdi ve üniversite yıllarında felsefeye (özellikle de Alman İdealist felsefesine ve Heidegger’e) yöneldi. Felsefe doktorasını aldıktan sonra Fransa’ya giderek psikanaliz eğitimi gördü ve ünlü Fransız psikanalist Jacques Lacan’ın damadı ve öğrencisi olan Jacques Alain-Miller ile çalıştı. İlk İngilizce kitabı (İdeolojinin Yüce Nesnesi) 1989’da yayınlandı. O günden beri neredeyse yılda bir kitap temposuyla yayınlarını sürdüren Zizek’in popüler kültürden Hristiyan felsefesine, psikanalizden Leninizme, sinema eleştirisinden gündelik politikaya kadar geniş bir yelpazeye yayılan eserleri, onu günümüzün en çok sözü edilen düşünürlerinden biri yapmıştır. Gülünç Yücenin Sanatı: David Lynch`in Kayıp Otoban`ı Üzerine (Om, 2001), İdeolojinin Yüce Nesnesi (Metis, 2002), Kırılgan Temas (Metis, 2002), Yamuk Bakmak (Metis, 2004), Kırılgan Mutlak (Encore), Ödünç Alınan Irak Çaydanlığı, (Encore, 2004), Lenin Üzerine, (Encore, 2004), Gıdıklanan Özne, (Epos, 2005) dilimize çevrilen eserlerindan bazılarıdır.

Liberal Ütopya Çağında Şiddet ve İdeoloji
5 Kasım 2007 Pazartesi
17.00 / santralistanbul Kampüsü E4-305
Silahtarağa Mah. Kazım Karabekir Cad. No: 1, Eyüp

Günümüzde Hâlâ Anti-Kapitalist Olmak Mümkün Mü?
6 Kasım 2007 Salı
17.00/ Dolapdere Kampüsü BS 1/BS 2
Kurtuluşderesi Caddesi No: 47, Dolapdere

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT