SSM’deki Cengiz Han Sergisi Uluslararası Bir Sempozyumla Başlıyor

Tarihler: 07 Aralık 2006 Perşembe ~ 08 Aralık 2006 Cuma 7-8 Aralık 2006

Yer: Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Sakıp Sabancı Müzesi, http://muze.sabanciuniv.edu

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No:22 Emirgan Emirgan İstanbul

Telefon: 0 212 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 7, 2006 ~ Ara 8, 2006

SSM’deki Cengiz Han Sergisi Uluslararası Bir Sempozyumla Başlıyor

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) tarafından Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen Cengiz Han ve Mirasçıları: Büyük Moğol İmparatorluğu sergisi, 7 - 8 Aralık 2006 tarihlerinde “Cengiz Han ve Oğulları: Türk Dünyasındaki Akisler” konulu uluslararası bir sempozyumla başlıyor.

İstanbul Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü ve SSM’nin işbirliğiyle düzenlenen sempozyuma; Türkiye, Kırgızistan, Tataristan, Japonya, Moğolistan, Azerbaycan, Kazakistan ve Polonya’dan toplam 46 konuşmacı katılarak bildiri sunacağı sempozyuma, sergiyi ziyaret edenler de katılabilecek.

Sempozyumda Cengiz Han ve Moğol İmparatorluğu’nun kültür tarihi, edebiyat, dilbilim, edebiyat ve sosyal ekonomi açısından Türk dünyasında bıraktığı izler, bilim adamları tarafından dile getirilecek.

S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) tarafından Garanti Bankası’nın sponsorluğunda düzenlenen Cengiz Han ve Mirasçıları: Büyük Moğol İmparatorluğu sergisi, 7 Aralık 2006–8 Nisan 2007 tarihleri arasında ziyaret edilebilecek. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Moğolistan Eğitim, Kültür ve Bilim Bakanlığı’nın himayesindeki sergi, Moğol İmparatorluğu’nun kültürler ve kıtalar arasında kurduğu bağı gözler önüne serecek. Konferanslar, atölye çalışmaları, çocuk eğitim programları ve galeri sohbetleriyle zenginleştirilen sergide, Moğolistan’ın en önemli müzeleriyle Asya ve Avrupa’nın başlıca koleksiyonlarından ve Türkiye’deki çeşitli müzelerden derlenen, bazıları ilk kez gün ışığına çıkan 600 eser yer alacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT