Taksim Sanat Galerisi Söyleşileri

Tarihler: 03 Şubat 2007 Cumartesi ~ 03 Şubat 2007 Cumartesi 3 Şubat Cumartesi Saat 15:00

Yer: Taksim Sanat Galerisi

Ücret: Etkinlikler ücretsizdir

Nereden Alınır: Taksim Sanat Galerisi

Adres: Cumhuriyet Cd. Belediye Gezi Dükkanları No: 24 Taksim Taksim İstanbul

Telefon: (0212) 455 17 29 – 317 77 22

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 3, 2007 ~ Şub 3, 2007

TAKSİM SANAT GALERİSİ SÖYLEŞİLERİ
Hacet Sergisi: Gösteri Çağında Sanat ve Gerçeklik

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenip Kültür A.Ş tarafından organize edilen Taksim Sanat Galerisi Söyleşilerinin konuğu Beral Madra ve Fatih Balcı. “Hacet Sergisi: Gösteri Çağında Sanat ve Gerçeklik” adlı söyleşi 3 Şubat Cumartesi günü saat 15.00’da Taksim Sanat Galerisinde gerçekleştirilecek.

Programda, kısa süre önce kamuoyuna sunulan “hayali” sergi duyurusundan yola çıkarak sanatın gündelik hayata ve algılama biçimlerindeki varoluş konumu sorgulanıyor. Ayrıca “sergi”lerin güncel sanattaki işlevinin hangi yönlerden farklılaştığı ve izleyici-yapıt ilişkisini nasıl değiştirdiği tartışılacak.

“Sanat, daha iyi bir dünya için hareket edecekti; var olanı yeniden üretmenin aracı oldu. Gündelik yaşamı dönüştürecekti; gündelik yaşama katıldı. Güzel olanı arayacaktı çirkinden daha çirkine övgüler yazdı. Eleştirel mesafesi olacaktı; toplumsal olanda eridi. Şimdi ise boşlukta kendini oynamaya çalışıyor. Yokluğunda varmış gibi yapıyor. Klasik sanatta bir sorgu mekanizması vardı; ama güncel sanat, önüne konan her şeyi kabul ediyor. Kaygılar fark oluşturmak üzere kurulu. Sergilerin çoğu, algımızı genişletmiyor oyalıyor.” diyen Fatih Balcı ve “Sergiler, izleyicilerin yapıt görmeye geldiği yer olmaktan çıkıp, bir sınıfsal buluşma alanına dönüşüyor” diyen Beral Marda ile sanat kavramı ve güncel sanat üzerine konuşup sanat sistemini sorgulayacağız. Hayli tartışılacak bir söyleşi olacağını düşünüyoruz.

Yer: Taksim Sanat Galerisi
Tarih: 3 Şubat Cumartesi 15.00
Konuşmacılar: Fatih Balcı, Beral Madra
Düzenleyen: Nurcihan Duman
Bilet: Katılım ücretsizdir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT