Thomas Olbricht Konferansı

Tarihler: 31 Ocak 2007 Çarşamba ~ 31 Ocak 2007 Çarşamba 31 Ocak Çarşamba Saat 19:30

Yer: Proje4L / Elgiz çağdaş Sanat Müzesi

Nereden Alınır: www.proje4L.org

Adres: Harman Sokak, Harmanci Giz Plaza, Levent Levent İstanbul

Telefon: 212 281 51 50

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Oca 31, 2007 ~ Oca 31, 2007

THOMAS OLBRICHT Konferansı
31.1.2007, 19:30

MeltemofIstanbul’ sergisi Elgiz Koleksiyonu’ndan seçilmiş genç Alman-Türk sanatçılarının çalışmalarından oluşuyor. Sergi nedeniyle İstanbul’a davet edilen ünlü Alman çağdaş sanat koleksiyoncusu Thomas Olbricht, uluslararası sanat koleksiyonculuğunun güncel eğilimlerini içeren konuşmasını 31 Ocak Çarşamba günü saat 19.30’da Proje4L / Elgiz çağdaş Sanat Müzesi’nde yapacak. Olbricht’in Türkiye’deki bu ilk konuşması, “My Statement for Collecting Contemporary Art“ ismini taşıyor.

Türkiye’deki ilk uluslararası çağdaş sanat koleksiyonuna sahip olan Elgiz Müzesi daha önceki etkinliklerinde olduğu gibi bu önemli konuşmacıyla da ülkemizde henüz yeterince tartışılmayan ‘çağdaş sanat koleksiyonculuğu’ temasını da gündeme getirmeyi hedefliyor.

Almanya’nın Essen kentinde iç hastalıklar profesörü (Endokrinologie) olarak çalışan Thomas Olbricht, 1980’li yıllardan itibaren çağdaş sanat koleksiyonculuğuyla profesyonel olarak ilgileniyor. Önceleri 1945 sonrası Alman Sanatı (Nay, Winter, Baumeister) koleksiyonuna sahip olan Olbricht, 1990’larda Gerhard Richter’in resimlerini toplamaya başlayarak “çağdaş sanat” ürünleriyle ilgilenmeye başladı. Almanya’nın en büyük kozmetik holdinglerinden birinde ailesinin payına düsen hisse senetlerini elden çıkardıktan sonra büyük miktarlarda sanat eseri satın alarak ismini sanat çevrelerinde tanıtan Olbricht, “seks, ölüm, hastalık” gibi temalı içeren sanat ürünlerine olan ilgisiyle Goetz, Falckenberg, Hofmann gibi önemli çağdaş sanat koleksiyoncuları arasında değerlendirilmektedir.

Thomas Olbricht’in konferansı koleksiyoncuların kişisel tavırları, eğilimleri üzerine olacak. Uluslararası sanat ortamında kendine özgü kararları ve kara mizaha dayalı yaklaşımıyla tanınan Olbricht konuşmasını kendi koleksiyonunda bulunan eserlerin dialarıyla zenginleştirerek güncel sanatla ilgilenen İstanbullulara adeta gezici bir çağdaş sanat müzesini sunacak.

Konuşma İngilizce olacaktır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT