Tüm dünyada usta bir şair olarak tanınan Nâzım Hikmet’in oyunları, hiçbir zaman şiirleri kadar ilgi görmemiştir. Ancak şiirleri kadar zengin bir içeriğe ve biçime sahip olan oyunları bugün Türk tiyatrosunun önemli metinleri arasında yerini almıştır. 1923-1940 yılları arasında Türk tiyatrosu toplumsal gerçekçilik, simgecilik, dışavurumculuk, ruhsal gerçekçilik akımlarıyla yeniden hayat bulurken, Nâzım Hikmet de, Kafatası, Bir Ölü Evi, İnek, Unutulan Adam, Sabahat gibi oyunlarıyla döneminin önde gelen oyun yazarlarından biri olmuştur.
Türk tiyatrosunun duayeni Sevda Şener, Nâzım Hikmet tiyatrosu üzerine yapacağı söyleşide, yazarın oyunlarından yola çıkarak dönemin tiyatrosunu anlatıyor. Tiyatronun Tanığı: Metin söyleşileri, oyun yazarlarının rehberliğinde Türk tiyatrosunun gelişim sürecine ışık tutmaya devam ediyor.
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
Yorumlar ve DerecelendirmelerHerhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...