
Tuna Kiremitçi Kitaplarını Okuyor
Tarihler: 17 Şubat 2005 Perşembe ~ 17 Şubat 2005 Perşembe 17 Şubat Perşembe Saat 19:00
Yer: Akbank Kültür Sanat Merkezi
Ücret: Ücretsiz
Nereden Alınır: Akbank Kültür Sanat Merkezi
Adres: İstiklal Cad. No.14-18 Beyoğlu Beyoğlu İstanbul
Telefon: 0212 252 35 00-01
Yorumlar:
TUNA KIREMITÇI “Tuna Kiremitci kitaplarini okuyor”
Okuma ve sonrasinda okuyucularla sohbet.
Ilk siirleri, Galatasaray Lisesi’nde okudugu sirada Varlik dergisinde yayimlandi (1991). 1994 yilinda ‘Yasar Nabi Nayir Siir Ödülü’nü kazandi ve ayni yil ilk siir kitabi olan ‘Ayabakanlar’ okuyucuyla bulustu.
1997’de Erguvan Balkan Siir Ödülü’nü Bosnali sair Izzet Sarayliç’le paylasan Kiremitçi, sonraki yillarda Varlik, Gösteri, Milliyet Sanat, Kitap-lik, Nar, Sombahar ve Aykiri gibi dergilerde siir ve denemeleriyle göründü. 1998 yilinda ikinci siir kitabi olan ‘Akademi’ yayimlandi.
2002 yilinda ilk romani “Git Kendini Çok Sevdirmeden” yayimlandi ve o yilin en önemli edebiyat olaylarindan biri olarak kabul edildi. 2003’de ise ikinci romani “Bu Iste Bir Yalnizlik Var” yine genis bir okuyucu kitlesiyle bulustu.
Tuna Kiremitçi Mimar Sinan Üniversitesi’nde Sinema-TV egitimi görmüs, senarist ve yönetmen olarak üç kisa filme imza atmistir. Ayrica, kendi kurdugu Kumdan Kaleler topluluguyla birlikte 1996 tarihli bir rock albümü (‘Denize Dogru’) hazirlamis ve sonradan bir ‘sehir efsanesi’ne dönüsen bu albüme sarki yazari, solist, gitarist ve aranjör olarak katkida bulunmustur.
Etkinlik Ücretsizdir.

istanbul.net.tr
Kare Kod (QR) Uygulaması
Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir
