Türkiye-İran Edebiyat Günleri

Tarihler: 14 Ekim 2006 Cumartesi ~ 15 Ekim 2006 Pazar 14-15 Ekim Cumartesi-Pazar 2006

Yer: Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü

Nereden Alınır: Ayrıntı: www.komsuackapiyi.net

Adres: Dolapdere, Şişli Şişli İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 14, 2006 ~ Eki 15, 2006
KAPILAR AÇILIYOR, KOMŞULAR GELİYOR, EDEBİYAT ŞENLİĞİNİN İKİNCİSİ BAŞLIYOR!

KOMŞU AÇ KAPIYI: TÜRKİYE-İRAN EDEBİYAT GÜNLERİ 6–16 EKİM’DE…

İlkini 14-24 Mayıs 2004’te Ankara ve İstanbul’da düzenlediğimiz “Komşu Aç Kapıyı” etkinliğimizin ikincisini 6-15 Ekim 2006’da yine aynı şehirlerde gerçekleştireceğiz. Bağımsız gönüllülerin katılımıyla oluşan Düzenleme Komitemiz, şiddetini giderek artıran kan ve savaş çığırtkanlarına inat, binlerce yıldır barış içinde yaşamış iki komşu ülkenin halkının; Türkiye’nin ve İran’ın edebiyatçılarını bir araya getirmenin gururunu yaşıyor. Bu çabamıza ortak olun, destek verin, topraklarımızda savaşın değil, ortak kültürel ve edebi değerlerimizin boy verip yeşermesine yardımcı olalım!

Ana Tema; Çokseslilik
Yurtdışından ve yurtiçinden birçok edebiyatçının konuşmacı olarak katılacağı etkinliğimizin ana teması “Çokseslilik”. Konuşmacılarımız, romanda, öyküde ve şiirde çokseslilik üzerine bakışlarını, sunacakları bildirilerle yansıtacaklar bizlere. Bu bildirilerse, Kültür Bakanlığı’nın, belediyelerin, üniversitelerin desteğiyle hayata geçecek etkinliğimizin sonunda bir kitap halinde basılacak. Etkinliğimizin Ankara ayağı, 6-7-8 Ekim’de TOBB Ekomomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde yapılacak. Ahmet İnam, Ahmet Yıldız, Ali Fuat Bilkan, Aydın Çubukçu, M. Bülent Kılıç, Çiğdem Yıldırım, Gürsel Korat, Halim Şafak, Hüseyin Su, İhsan Işık, Kenan Sarıalioğlu, Kurtuluş Kayalı, Laurent Mignon, Nilay Özer, Şükrü Erbaş, Süha Oğuzertem, Onur Kula ve Yıldırım B. Doğan, Ankaralı edebiyatseverlerle buluşacak. İstanbul’da ise 14-15 Ekim’de Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde düzenlenecek olan etkinliğin Türkiyeli konuşmacıları Adnan Özer, Ahmet Oktay, Ataol Behramoğlu, Ayfer Tunç, Ece Temelkuran, Füruzan, Hande Öğüt, Oruç Aruoba, Selim İleri, Sennur Sezer ve Tahsin Yücel olacak.

Hoş geldin Komşu!
Elbette ki iki kadim dost, iki kadim komşu yan yana oturacaklar etkinliğimizde. Ulusunun onurunu kendi onuru, insanının acısını ve mutluluğunu kendi acısı ve mutluluğu bilen, ülkesinin ve milletinin yazılmakta olan tarihinde yerini alan aydınlar, kendi uluslarının egemenliklerinin, dillerinin ve kültürlerinin yok edilişine, inançlarının horlanıp aşağılanmasına ve tarihler yaratmış insanının ikinci sınıf insan gibi gösterilip silah ve petrol tüccarlarının çarşısında pazarlanmasına elbette ki karşı koyacaktır. Bahareh Rezai, Fereşte Sâri, Huşiyar Ansarifer, Mahmut Develetabadi, Meftun Emini, Mehrnuş Kurbanali, Mehsa Mohebbali, Meryem Horasani, Muhammed Muhammedali, Rıza Beraheni, Rıza Seyfeddini, Şuşa Guppy ve Ziba Kerbasi’ye “hoş geldin komşu” diyeceğiz.

Türkiye-İran Edebiyat Günleri Düzenleme Komitesi
Ayrıntı: www.komsuackapiyi.net

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT