“Türkiye’de Genç Kuşak Fotoğraf Pratiği”

Tarihler: 22 Ağustos 2009 Cumartesi ~ 22 Ağustos 2009 Cumartesi

Yer: İstanbul Modern Sanat Müzesi

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ağu 22, 2009 ~ Ağu 22, 2009
Çağdaş Fotoğraf Serileri’nde Bu Ay
“Türkiye’de Genç Kuşak Fotoğraf Pratiği”

İstanbul Modern Sanat Müzesi’nde gerçekleştirilen, Murat Germen ve Orhan Cem Çetin’in yönettiği Çağdaş Fotoğraf Serileri söyleşi dizisinin bu ayki konusu Türkiye’de Genç Kuşak Fotoğraf Pratiği. Türkiye’deki genç kuşak fotoğraf pratiğinin nabzını tutarak genç kuşak fotoğraf üretiminin ülke fotoğrafına sağladığı katkıların irdeleneceği söyleşi, 22 Ağustos Cumartesi saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Modern Sinema’da izlenebilir.

Yıllar öncesine doğru bir bakışla, bu coğrafyadaki eski fotoğraf pratiğinde hayli kişisel sayılabilecek bir odaklanma algılamak olası. Türkiye fotoğrafı olarak adlandırılabilecek bir genel yaklaşımdan daha çok, çeşitli bireylerin çalışkanlıkları ve/veya estetik, teknik konulardaki becerilerinin ön plana çıktığı görülüyor. Bu yılların klasik yaklaşımı benimsemiş birçok önemli isminin, genç fotoğrafçılar ve yeni fotoğrafçılık pratiklerine olumlu baktığını, ellerindeki birikimi aralarında ve/veya yeni isimlerle paylaşarak daha zengin bir üretim ortamı yaratmak amacı taşıdıklarını söylemek zor.

Günümüzde çok daha fazla sayıda genç fotoğrafçının işleriyle güçlü bir şekilde var olabildiği gözleniyor. Bu sayının artması; tema/kavram olarak belirlenen konuların çeşitlenmesi ve çoğullaşmasına, her fotoğrafçının hizmet ettiği genel kurumsal bir tarih yerine bireylerin kendi tarihlerine odaklanmasına ve sonuç olarak belki de artık olası bir “Türkiye fotoğrafı” kavramının temellerinin atılmasına yol açıyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT