Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Katılımı, Başarmak Niçin Gerekli ?

Tarihler: 09 Kasım 2005 Çarşamba ~ 09 Kasım 2005 Çarşamba 9 Kasım Çarşamba Saat 19:00

Yer: Fransız Kültür Merkezi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Fransız Kültür Merkezi, www.infist.org

Adres: İstiklal Cad. No:8 Beyoğlu İstanbul Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 334 87 40 (Fransız Kültür Merkezi)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Kas 9, 2005 ~ Kas 9, 2005
FRANSIZ KÜLTÜR MERKEZİ’NDE KONFERANS:
Çarşamba 9 kasım 2005, saat: 19:00
DOMINIQUE REYNIE: “Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne Katılımı, Başarmak Niçin Gerekli ?”

İnanmış bir Avrupalı olan Dominique Reynié şu son aylarda Anayasa’ya evet yanlısı ve Türkiye’nin birliğe alınması için görüşmelerin başlamasından yana tavırlarıyla tanındı.

Dominique Reynié sosyolog olup Bölgelerarası Siyasa Gözlemevi’nin müdürü, Paris Siyasal Araştırmalar Enstitüsü’nde Siyasal Bilgiler profesörü, Prosodie Hareketi Bilim Kurulu (CNRS) üyesi, Devlet Kitap Merkezi “İnsan ve Toplum Bilimleri” Komisyonu, Fransız Siyasal Bilimler Derneği (AFSP), European Political Science Network (EPSN), ve Devlet Yerel Seçilmişler Eğitim Kurulu üyesidir.

1985 Yılında, bölge meclisleriyle özgün bir ortaklık çerçevesinde, Sciences Po ve CNRS (Devlet Bilimsel Araştırmalar Merkezi) tarafından kurulmuş bulunan Bölgelerarası Siyasa Gözlemevi (OIP), bölgeleşme ve yerinden yönetim araştırmalarına yönelik bir devlet araştırma ve uzmanlık merkezidir. Çalışmaları Avrupa boyutunda, ayrıcalıklı bir alan olan bölgelerin kalkınması çerçevesinde yer almaktadır. OIP Her yıl bir bölgesel kimlik ve yerinden yönetim barometresi gerçekleştirir. Kuruluşundan bu yana geçen yirmi yıllık varlığı süresince OIP 300 000’den fazla mülâkatı analiz etmiş olup bu çalışması bugün Avrupa’da tek olan bir sosyo-politik veri bankası oluşturmaktadır. Dominique Reynié’nin yönettiği Bölgelerarası Siyasa Gözlemevi’nin başkanlığını eski bir Anayasa Kurulu üyesi olan Profesör Alain Lancelot yapmaktadır.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT