Türkiye’nin Dönüşüm Sürecinde 1980’lerden Bu Yana Kadın Hareketi

Tarihler: 02 Mayıs 2007 Çarşamba ~ 02 Mayıs 2007 Çarşamba 2 Mayıs Çarşamba Saat 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz (Rezervasyon yaptırmak zorunludur.)

Nereden Alınır: Osmanlı Bankası Müzesi, www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 2, 2007 ~ May 2, 2007

Osmanlı Bankası Müzesi’nde “Türkiye’nin Dönüşüm Sürecinde 1980’lerden Bu Yana Kadın Hareketi”

Osmanlı Bankası Müzesi, Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen Siyasi İktisat söyleşilerinde, bu ay Yard. Doç. Dr. İpek İlkkaracan Ajas’ı ağırlayacak. “Türkiye’nin Dönüşüm Sürecinde 1980’lerden Bu yana Kadın Hareketi” konulu söyleşi, 2 Mayıs Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek. Prof. Dr. Ajas konuşmasında, son 25 yıl içerisinde Türkiye’deki kadın hareketinin yasal alanda var olan dönüşümlere etkilerini, AB’ye giriş süreciyle kesişimini ve uluslararası kadın hareketiyle arasındaki ilişkiyi sorgulayacak.

Sunuşta, özellikle 1993’ten beri, Türkiye’de ve uluslararası alanda kadın hareketleri konusunda faaliyetlerde bulunan “Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği”nin deneyimlerinden örnekler sunularak tartışmayı derinleştirmek hedefleniyor.

Ajas konuyla ilgili şöyle diyor: “Türkiye’nin 1980 askeri darbesinden sonraki ilk toplu sokak yürüyüşünü, ‘şiddete hayır’ sloganıyla kadınlar yapmıştı. Aradan geçen 25 yıl içerisinde, kadın hareketi, Türkiye’deki en güçlü sosyal hareketlerden biri olarak ortaya çıktı ve özellikle yasal alanda önemli bazı dönüşümlerin mimarı oldu. Ancak hâlâ, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik değişimin önünde güçlü dirençler var. Kadına karşı şiddet, işgücü piyasasında dünyadaki en düşük kadın katılım oranlarından birine sahip olmak, siyasette neredeyse yok denecek kadar az kadının yer alması, günümüzde Türkiye’nin gerçeklerini oluşturuyor.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT