Unutmak, Hatırlamak, Konuşmak

Tarihler: 05 Şubat 2009 Perşembe ~ 05 Şubat 2009 Perşembe 5 Şubat Perşembe günü saat 17:30 ve 19:00

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: Ücretsiz. Rezervasyon yaptırmak zorunludur.

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: Bankalar Caddesi No:11 Karaköy Eminönü İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 5, 2009 ~ Şub 5, 2009
Osmanlı Bankası Müzesi’nde Gayrimüslim Vakıfları İnceleniyor
Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nda “Toplumsal Hafıza” teması altında, yönetmenliğini Şehbal Şenyurt’un üstlendiği Vatandaşlık Halleri adlı belgesel gösterilecek. 5 Şubat Perşembe günü saat 17:30 ve 19:00’da yapılacak gösterimlerin ardından, Galatasaray Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Füsun Üstel, “ Unutmak, Hatırlamak, Konuşmak” konulu bir söyleşi gerçekleştirecek.

Türkiye’de çok tartışılan bir konuyu, gayrimüslim vakıfları üzerinden devlet-yurttaş ilişkisini ele alan belgeselde, vakıfların sorunlarının gündelik hayattaki yansımaları, hukuki boyutları, ötekileştirme ve Türk-İslam paradigmasının sonuçları ele alınıyor. Cemaat; vakıfları, kiliseleri, hastaneleri, huzurevlerini, ilköğretim okullarını ve liseleri, devletten mali destek almaksızın özkaynaklarıyla ayakta tutmaya çalışıyor. Bu vakıfların yönetimine ve gayrimenkullerine el konulması, kurumların geleceğini tehlikeye atıyor. Belgesel, bu sorunları yaşayan Ermeni, Musevi, Rum, Süryani, Keldani yurttaşların anlatılarıyla, varlık vergisinden 6-7 Eylül olaylarına, 1964 sürgünlerinden Hrant Dink’in katline uzanan olaylar bağlamında, vakıflar meselesinin arka planına bakıyor.

Osmanlı Bankası Müzesi Sineması’nın Belgesel Sinemacılar Birliği danışmanlığında hazırladığı program, “Toplumsal Hafıza” teması altında gösterilen filmler ve ardından yapılan söyleşilerden oluşuyor. Seanslar, (0212) 334 22 70 numaralı telefondan rezervasyon yaptırılarak ücretsiz izlenebiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT