Ustalar Picasso’yu tartışıyor...

Tarihler: 14 Aralık 2005 Çarşamba ~ 14 Aralık 2005 Çarşamba 14 Aralık Çarşamba Saat 19:00

Yer: Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi için: http://muze.sabanciuniv.edu/

Adres: Sakıp Sabancı Cad. No: 22 Emirgan Emirgan İstanbul

Telefon: (0212) 277 22 00

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 14, 2005 ~ Ara 14, 2005
Ustalar Picasso’yu tartışıyor...

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde (SSM) devam eden Picasso İstanbul’da sergisi kapsamında düzenlenecek “İki Üstad Bir Sohbet” başlıklı söyleşide, Gazeteci Doğan Hızlan ile Fotoğrafçı Ara Güler bir araya gelecek. 14 Aralık 2005 Çarşamba günü saat 19:00’da yapılacak ve katılımın ücretsiz olduğu söyleşide, Ara Güler`in, Vallauris`deki şatosunda Pablo Picasso ile geçirdiği 4 gün, dia gösterisi eşliğinde konuşulacak. Güler’e, 50 senedir sanat dünyasının içinde olan, şair, yazar, ressam ve müzisyenleri gerçek kimlikleriyle, yani yaratıcılıklarının perde arkasıyla da tanıyan Doğan Hızlan eşlik edecek.

Ara Güler, Skira Yayınevi tarafından sanatçının 90. yaşgünü için yayınlanan Picasso: Metamorphoses et Unité adlı kitap için, Picasso ile foto-röportaj yapma şansını yakalayan ve fotoğrafını çeken 5 kişiden biridir. Güler, 4 gün şatosunda kaldığı ve pek çok unutulmaz fotoğrafını çektiği Picasso hakkında şunları söylüyor: “Onun insanlığa katkılarını sadece resim çizmeyle sınırlayamayız. Yeni bir felsefe, görsel olarak insanlığa yeni bir bakış kazandırdı. Bir dünyayı yıkıp yerine yeni bir perspektif getirdi. Hayatı tuvale geçirmeyi yıktı o, kafasının içindeki dünyayı aktardı. İnsan beynini yıktı. Bilinen, alışılan her şeyi sıfırladı.”

Birçok önemli adamın fotoğrafını çektiğini, ama Picasso’nun konuştuğu en mühim insan olduğunu söyleyen Ara Güler, “Onunla geçirdiğim zaman da yaşadığım en ayrıcalıklı 4 gündü. Beni aydınlattı. Bir insanın bu kadar rahat olması olacak şey değil. Kati surette hiçbir şey umurunda değil adamın. Beğenilsin beğenilmesin, bakılsın bakılmasın, umurunda değil. ‘Ben çizerim. İsteyen bakar istemeyen bakmaz.’ diye düşünüyor. Picasso dünyaya bakışımı değiştirdi.” diyor.

Katılımın ücretsiz olduğu toplantı hakkında, Sakıp Sabancı Müzesi’nin (0212) 277 22 00 numaralı telefonundan bilgi alınarak, rezervasyon yapılabiliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT