Ustalara Saygı / Duygu Asena

Tarihler: 10 Mart 2008 Pazartesi ~ 10 Mart 2008 Pazartesi 10 Mart Pazartesi Saat 20:00

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi (Akatlar Kültür Merkezi):

Adres: Akatlar Kültür Merkezi, Zeytinoğlu lCad. No:8 Akatlar Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0 212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 10, 2008 ~ Mar 10, 2008
Beşiktaş Kültür Sanat Platformu’nun düzenlediği etkinlik, 8 Mart’ı özel bir isimle kutluyor
“Ustalara Saygı” bu kez Duygu Asena için

Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformu tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü, Duygu Asena’ya saygı etkinliği ile kutlanacak. Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) 10 Mart Pazartesi akşamı gerçekleştirilecek olan gecede, ülkemizde kadın hareketinin öncülerinden biri olan yazar Duygu Asena anılacak. Otuz sekizincisi düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantısı, saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği gecede, özellikle “Kadının Adı Yok” adlı romanıyla, feminist hareketin ülkemizdeki tarihinde bir dönüm noktası yaratan Duygu Asena’nın farklı yönleri, dostları tarafından konuklara anlatılacak. Ustanın kardeşi İnci Asena’nın da katılacağı etkinlikte Ayşegül Sönmez, Coşkun Aral, Fatmagül Berktay, Filiz Aygündüz, Müge İplikçi, Nâzım Alpman, Pınar Selek, Sedef Kabaş ve Yavuz Özkan konuşmacı olarak yer alacaklar.

Selen Domaç’ın sunacağı “Ustalara Saygı” gecesinde Duygu Asena, çeşitli sanat dallarının temsilcilerinin performanslarıyla da anılacak. Etkinlikte, Zeynep Tanbay’ın koreografisini yaptığı bir gösteri, altı dansçı tarafından, Derya Alabora’nın okuyacağı Duygu Asena metinleri eşliğinde sanatseverlere sunulacak. Ustalara Saygı’ya Ali Kocatepe ve Vedat Sakman onun anısına söyleyecekleri şarkılarla katılacaklar. Gecede Nebil Özgentürk’ün hazırladığı “Bir Yudum İnsan”dan yeniden kurgulanan özel bir bölüm de seyircilere sunulacak.

“Ustalara Saygı” toplantıları 24 Mart’ta Ayla Algan ve Beklan Algan için düzenlenecek geceyle devam edecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT