Ustalara Saygı Toplantısı-Mehmet Güleryüz

Tarihler: 23 Şubat 2009 Pazartesi ~ 23 Şubat 2009 Pazartesi 23 Şubat 2009 Pazartesi

Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi

Adres: Zeytinoğlu Cad. Akatlar Etiler Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0 212 351 93 84

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 23, 2009 ~ Şub 23, 2009
Sanat dolu yarım asra saygı
Etkinlik: Ustalara Saygı Toplantısı-Mehmet Güleryüz
Tarih: 23 Şubat 2009 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi- Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00

Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” etkinlikleri, 23 Şubat Pazartesi akşamı Mehmet Güleryüz gecesiyle sürecek. Ellinci sanat yılını ve yetmiş birinci yaşını kutlayan usta için hazırlanan gece, saat 20.00’den itibaren Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde (Akatlar Kültür Merkezi) takip edilebilecek.

Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte, 1958’de Akademi’ye girdiğinden bu yana resmimizde kendi ekolünü yaratmanın yanı sıra oyunculuk, dekor ve kostüm tasarımcılığı, eğitmenlik ve galericilik de yapan Mehmet Güleryüz’ün çok yönlülüğü vurgulanacak.

“Ustalara Saygı” toplantısında; Alaattin Aksoy, Ali Sirmen, Arif Aşçı, Ayşegül Sönmezay, Komet, Levent Çalıkoğlu, Müge Gürman, Özkan Uğur, Rabia Çapa, Tunca Yönder, Umur Bugay, Üstün Akmen, Vecdi Sayar, Wendy M. K. Shaw ve Zeynep Tanbay konuk olarak katılarak Güleryüz’ün resimden tiyatroya, dostluğundan hayatının köşe taşlarına uzanan sohbetleriyle etkinliği zenginleştirecekler. Mehmet Güleryüz’ün ellinci sanat yılı kutlamasına dönüşecek gecede zaman zaman sanatçının kendisi de renkli hatıralarını seyircilerle paylaşacak.

Çok sayıda resminin yanı sıra heykel, gravür ve desenlerinden oluşan retrospektif sergisi 28 Şubat’a kadar İş Sanat Kibele Galerisi’nde devam eden Mehmet Güleryüz için hazırlanan “Ustalara Saygı”da, sanatçının resimlerini yaratırken yapılmış kayıtlar, İstanbul Devlet Tiyatrosu’nda 1998-2001 arasında rol aldığı “Küçük Bir İş İçin Yaşlı Bir Palyaço Aranıyor”dan bölümler ve Güleryüz’ün Fransa’da yaptığı bir ‘düello’dan esprili görüntüler de izlenebilecek.

“Ustalara Saygı” etkinlikleri, 9 Mart Pazartesi gecesi, Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, ürettikleriyle yarınlara ışık tutan “Çağdaş Kibeleler” için hazırlanan programla devam edecek.


istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT