Vefatının 70. Yılında Ahmed Avni Konuk Anma Toplantısı ve Kon

Tarihler: 31 Mart 2008 Pazartesi ~ 31 Mart 2007 Cumartesi 31 Mart 2008 Pazartesi

Yer: Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.kultursanat.org

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Mar 31, 2008 ~ Mar 31, 2007
VEFATININ 70. YILINDA AHMED AVNİ KONUK Anma Toplantısı ve Konser
Son devrin değerli mutasavvıf ve bestekârlarından Ahmed Avni Konuk, vefatının 70. yılı münasebetiyle 31 Mart 2008 Pazartesi günü İstanbul’da düzenlenecek özel bir etkinlikle yâd edilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Kültür A.Ş tarafından organize edilen “Vefatının 70. Yılında Ahmed Avni Konuk Anma Toplantısı ve Konser” özel etkinliği 31 Mart 2008 Pazartesi günü saat 14.00’te Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde düzenlenecektir. Program açık oturumun ardından, saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda Ahmed Avni Konuk tarafından bestelenen ve bugüne kadar hiç icra edilmemiş “Dil keşide Mevlevî Âyin-i Şerîfi” icrasıyla devam edecek.

Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde saat 14.00’te gerçekleştirecek açık oturuma, Prof. Dr. Mustafa Tahralı “Fusûsu’l-Hikem, Mesnevî-i Şerîf Şerhi ve Bestekâr Ahmed Avni Konuk”, Prof. Dr. Süleyman Hayri Bolay “Ahmed Avni Konuk’un Vahdet-i Vücûd Anlayışı ve Bazı Felsefî Görüşleri”, Prof. Dr. Dilaver Gürer “Ahmed Avni Bey’in Fusûsu’l-Hikem, Mesnevî-i Şerîf Şerhinde Peygamber Öyküleri”, Prof. Dr. Mehmet Demirci “Fetret Devri Bereketi: Mesnevî-i Şerîf Şerhi”, Prof. Dr. Mahmud Erol Kılıç “Ahmed Avni Bey’in Tedbîrât-ı İlâhiyye Şerhi”, Prof. Dr. Osman Türer “Ahmed Avni Konuk’un Şairlik Yönü”, Dr. Safi Arpaguş “Ahmed Avni Bey’in Eserleri” konulu bildirileriyle konuşmacı olarak katılacaklar. Saat 20.00’de Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda devam edecek olan programda ise A. Avni Konuk’un bugüne kadar hiç icra edilmemiş “Dilkeşîde Mevlevî Âyin-i Şerîfi”, Tuğrul İnançer’in yönetiminde Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu’nca icra edilecektir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT