Voyvoda Caddesi Toplantıları’nda “Çevre Sorunlarına İktisadi Çözümler” Tartışılıyor

Tarihler: 02 Aralık 2009 Çarşamba ~ 02 Aralık 2009 Çarşamba 18:30 – 20:30

Yer: İTÜ Taşkışla Binası

Ücret: Ücretsiz

Nereden Alınır: www.obmuze.com

Adres: İTÜ Taşkışla Binası 127 nolu Konferans Salonu İstanbul İstanbul

Telefon: 0212 292 76 05

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Ara 2, 2009 ~ Ara 2, 2009

Osmanlı Bankası Müzesi’nin Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlediği ve “Çevre Ekonomisi” konusunun işlendiği Siyasi İktisat Söyleşileri’ne, Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Yard. Doç. Dr. Begüm Özkaynak katılacak. “Çevre Sorunlarına İktisadi Çözümler Getirebilir miyiz? Yerleşik İktisat ve Ekolojik Ekonomi Karşılaştırması ve Yerleşik İktisadın Türkiye’ye Yansımaları” başlıklı söyleşi, 02 Aralık 2009 Çarşamba günü saat 18:30’da İTÜ Taşkışla binasında gerçekleştirilecek.

Özkaynak, söyleşide, iktisat biliminin ekonomi-çevre ilişkisini nasıl kavramsallaştırdığını ele alacak, bu konuda önde gelen iki yaklaşımı, neoklasik iktisat ve ekolojik ekonomi arasındaki kuramsal ve yöntemsel farkları irdeleyecek. Ayrıca, “Çevre tahribatı ve sürdürülebilir kalkınma nasıl tanımlanıyor? Tahribatı yavaşlatma/durdurma/geri çevirme ve sürdürülebilirlik için ne gibi öneriler getiriliyor?” sorularına cevap arayacak.

Söyleşide, son 30 yılda, yerleşik iktisadın Türkiye’nin çevreye bakışını ve çevre sorunlarını ele alış biçimini nasıl şekillendirdiği konusunun üzerinde durularak, Türkiye’den örnekler verilecek. Son olarak, kamusal alanda, çevre sorunlarına ve politikalarına temelde uzun soluklu bir perspektiften, katılımcı mekanizmalarla ve çok boyutlu bir yöntemle yaklaşılması, Türkiye’nin çevre politikalarını bu yönde değiştirmesi gerektiğinin altı çizilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT