William Shakespeare ve Opera

Tarihler: 15 Şubat 2006 Çarşamba ~ 15 Şubat 2006 Çarşamba 15 Şubat Çarşamba Saat 18:30

Yer: Osmanlı Bankası Müzesi

Ücret: ücretsiz

Nereden Alınır: Bilgi İçin: www.obmuze.com

Adres: Bankalar (Voyvoda) Caddesi 35/37 Karaköy Karaköy İstanbul

Telefon: (0212) 334 22 70

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Şub 15, 2006 ~ Şub 15, 2006
Osmanlı Bankası Müzesi’nde "William Shakespeare ve Opera"

Osmanlı Bankası Müzesi’ndeki Voyvoda Caddesi Toplantıları kapsamında düzenlenen Müzik ve Edebiyat Sohbetleri’nin Şubat ayı konuğu, “William Shakespeare ve Opera” başlıklı sunumuyla Ayşe Sezerman olacak. 15 Şubat Çarşamba günü saat 18:30’da gerçekleştirilecek söyleşi, rezervasyon yaptırılarak ücretsiz olarak izlenebilecek. Söyleşide, yüzyıllar boyunca bestecilerin ilgi odağı olan William Shakespeare’in opera tarihi ve repertuvarı üzerindeki etkileri irdelenecek.

Ayşe Sezerman, Soprano
Almanya`nın Celle şehrinde doğdu. Orta ve lise eğitimini İstanbul`da Üsküdar Amerikan Kız Lisesi`nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Şan Bölümü`nden mezun oldu. Indiana Üniversitesi (ABD) Müzik Okulu`nda Opera-Şan dalında yüksek lisans programını Yüksek Onur derecesiyle tamamladı. Almanya, ABD, Belçika, Hollanda ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nde resitaller verdi. Sezerman’ın yorumladığı önemli roller arasında; W. A. Mozart`ın "Saraydan Kız Kaçırma" operasında Constanze, G. Gershwin`in "Porgy and Bess" operasında Clara, J. Strauss`un "Yarasa" operetinde Rosalinde, G. Puccini`nin "La Bohème" operasında Musetta, G. Verdi`nin "La Traviata" operasında Violetta rolleri sayılabilir. Mimar Sinan ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı`nda Öğretim Üyesi olan Sezerman, halen İstanbul Devlet Opera ve Balesi`nde Solist Sanatçı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT