XXII. Dünya Mimarlık Kongresi / UIA 2005 Istanbul

Tarihler: 03 Temmuz 2005 Pazar ~ 10 Temmuz 2005 Pazar 3-10 Temmuz 2005

Yer: İTÜ Taşkışla, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Sarayı, Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Hilton Kongre ve Kültür Merkezi

Ücret: Katılımcı: 400 USD, Öğrenci: 150 USD, Refakatçi: 300 USD

Nereden Alınır: Bilgi için: www.uia2005istanbul.org

Adres: İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, Taşkışla No:125 34437 Taksim İstanbul Taksim İstanbul

Telefon: (0-212) 252 94 25 - pbx (Organizasyon Komitesi)

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 3, 2005 ~ Tem 10, 2005
UIA 2005 İSTANBUL: XXII. Dünya Mimarlık Kongresi

Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA), 100`e yakın ülkede toplam bir milyondan fazla mimarı temsil eden, tüm dünyadan meslek örgütleri arasında işbirliği ve etkileşimi sağlayan en önemli örgütlenmedir. 1948 yılından bugüne her 3 yılda bir düzenlenen Dünya Kongreleri, mimarlık, kent ve çevreye ilişkin güncel konuların ele alındığı meslek platformlarıdır. Faaliyet alanının genişliği ve katılımcı sayısıyla Birleşmiş Milletler Habitat Konferansından sonra gelen UIA Kongrelerine, yan programlarıyla bir haftayı geçen bir süre için günde ortalama 7,000 kişi katılmaktadır. UIA`nın XXII. Kongresi Türkiye Mimarlar Odası`nın evsahipliğinde, 3-7 Temmuz 2005 tarihleri arasında İstanbul`da yapılacaktır.

Kongre Teması
UIA 2005 İstanbul Kongresi, mimarlığın küresel gündemini KENTLER: MimarlıkLARın Pazaryeri teması altında tartışmak için toplanacak. Tema, meslek için son derece doğal ama bir o kadar da çelişkili ve gerilimli bir kavramı temel almakta. Bir metafor olarak "Pazaryeri" hem olumlu hem de olumsuz çağrışımlar içerir. Olumlu yönleri çoğulculuk, çeşitlilik içinde birlik, eşit koşullarda yarışma, dayanışma içinde rekabet ve şenlikli bir ortamı akla getirir. Olumsuz yanı ise, aynı zamanda "pazarlama"yı da içermesi nedeniyle, bezirganlığı, metalaşmayı, vahşi tüketiciliği ve karmaşayı işaret edebilmesidir.
Kongre teması, tüm çağrışımlarıyla kentlerin kültürel ve ekonomik boyutlarını gündeme getiriyor: piyasa, sermaye, yatırım ve değişim-etkileşim. Elle tutulur, gözle görülür bir kültürel sermaye olan mimarlık, en somut cisimlenişini ve yoğunlaşmasını kentlerde bulur. Paha biçilmez bir kaynağın pazaryerleri olan kentlerin, dikkatli bir tasarım ve yönetim gereksinimi kendini giderek daha çok hissettirmektedir. Günümüzde kentlerin inşaatı ve onarımı için ayrılan (ulusal yatırımların yarıdan fazlasına eş) devasa kaynaklara rağmen sonuç ortadadır. Bilgi, yaratıcı düşünce ve sosyal adalet eksikliği yüzünden ortaya çıkan genellikle, düşük nitelikli yaşama ve çalışma çevreleri olmaktadır. Kentlerin inşası ve bakım-onarımına ilişkin yeni görevler karşısında mesleğin mücadelesi, mimarlığın sanat ile bilim arakesitinde ve toplumsal sorumlulukla yüzleşik karma disipliner kimliğinde aranabilir.

TEMATİK BÖLÜMLER
Kongre programı şu temalar etrafında tasarlanmıştır: 1) Yaşasın Dünya Kentleri, 2) Kentlerde Mimarlık ve Yaşam, 3) Kentlerin Mimarisi, 4) Meslek ve Eğitimin Kentle Yüzleşmesi. Kongre kapsamında, 3-7 Temmuz 2005 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Mimarlık Fuarı hakkında ayrıntılı bigi için tıklayın

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT