Yeşilçam’da İstanbul’a Saygı Duruşu

Tarihler: 14 Temmuz 2008 Pazartesi ~ 14 Temmuz 2008 Pazartesi 21.00

Yer: Abbasağa Parkı

Ücret: Ücretsiz

Adres: Abbasağa Parkı, Beşiktaş Beşiktaş İstanbul

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 14, 2008 ~ Tem 14, 2008
Beşiktaş Belediyesi’nin gerçekleştirdiği, Faruk Şüyün’ün hazırlayıp yönettiği “Ustalara Saygı” etkinlikleri, yaz boyunca, Beşiktaş Belediyesi Abbasağa Parkı’nda usta konukları ve ilginç konularıyla devam ediyor.
“Ustalara Saygı – Yaz Esintisi” başlığını taşıyacak olan etkinliklerin ilki, 14 Temmuz Pazartesi akşamı takip edilebiliyor. İlk programın konusu ve ‘konuğu’ ise İstanbul.

Henüz villaların istilasına uğramamış Boğaz sırtları, Yeşilçam’ı yaratanların en büyük kozu olan hayal güçlerinin yardımıyla gizemli bir uygarlığın merkezi olarak sunulan Arkeoloji Müzesi; Yerebatan Sarnıcı gibi tarihi mekânları, damalı sarı dolmuşlarıyla trafiğin keşmekeşiyle tanışmamış Eminönü Meydanı, küreklerin mehtap uyanmasın diye hâlâ aheste çekilmekte olduğu Marmara suları... Bugün yazgısını paylaşanları tenhalığı, temizliği, küçüklüğü ve düzenliliğiyle şaşırtan o bir zamanların İstanbul’u, kentin merkezi olan Beşiktaş’ta düzenlenen “Ustalara Saygı – Yaz Esintisi”nde, Yeşilçam’ın kılavuzluğunda ‘bir yaz gecesi rüyası’na dönüşüyor. Abbasağa Parkı’nın ferah ortamında saat 21.00’de başlayacak olan “Yeşilçam’da İstanbul’a Saygı Duruşu” başlıklı etkinlik; sinema, sohbet ve müziği seyircilerine bir arada sunmayı hedefliyor.

“Yeşilçam’da İstanbul’a Saygı Duruşu” gecesinde, seyircilere ilk olarak Yeşilçam’ın gizli kahramanlarından, yüzlerce filmde tonmaysterlik yapan, Yeni Lale Film’in sahibi, koleksiyoncu Necip Sarıcı’nın hazırladığı, ilk Türk filmi “Ayastefanos’taki Rus Abidesi’nin Yıkılışı”ndan günümüze uzanan “Türk Sinemasında İstanbul” belgeseli sunuluyor. Sinema eleştirmeni ve yazar Agâh Özgüç, Necip Sarıcı ve arşivci Yahya Karadaş ise görüntülerden yola çıkarak o bir zamanların İstanbulu’nu sohbetleriyle günümüze taşıyorlar. Ömer Özgeç’in gitarıyla İstanbul’a adanmış şarkılar seslendireceği “Yeşilçam’da İstanbul’a Saygı Duruşu” gecesi, Yahya Karadaş’ın özel arşivinden görüntülerle hazırladığı filmle sona eriyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT