Erdal Ateş - Doğu-Batı Divanı Sergisi

Erdal Ateş - Doğu-Batı Divanı Sergisi

Tarihler: 11 Eylül 2024 Çarşamba ~ 22 Eylül 2024 Pazar

Yer: Taksim Sanat Galerisi

Adres: Cumhuriyet Cad. Belediye Gezi Dükkanları No:24 Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 245 20 68

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 11, 2024 ~ Eyl 22, 2024

İstanbul’un eylül ayı ile hareketlenen sanat takvimi ile birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür AŞ’nin kamusal sergi alanı Taksim Sanat’ta “Doğu-Batı Divanı” sergisi yerini aldı. Erdal Ateş’in geçmişi, bugünü ve farklı sanat disiplinlerini buluşturduğu “Doğu-Batı Divanı” sergisi kapılarını açtı. Sergi 22 Eylül’e kadar ziyaret edilebilecek.

Taksim Sanat, İstanbul’un en işlek ve merkezi noktalarından biri olan Taksim’de, modern sanatın farklı disiplinlerine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Öncü bir kültür durağı olarak sanatseverler ve tüm metro yolcularına dinamik bir kürasyonla hizmet veren Taksim Sanat, geniş bir izleyici kitlesine hitap ederek, sanatseverlere şehrin karmaşasında estetik bir duraklama alanı da sunuyor. Son olarak Taksim Sanat, Erdal Ateş’in derinlemesine araştırmalar ve sanatsal arayışlarla ortaya koyduğu eşsiz eserleri bir araya getirdiği Doğu-Batı Divanı sergisine ev sahipliği yapıyor. Erdal Ateş’in sanatsal yolculuğunu yansıttığı serginin küratörlüğünü de Harman Şaner Çakmak üstleniyor.

“DOĞU-BATI DİVANI”NIN ANLAMI VE SANATSAL İÇERİĞİ
Erdal Ateş, “Doğu-Batı Divanı” başlığı altında topladığı bu sergide, yalnızca hat sanatı ile Batı’nın sanatsal değerlerini birleştirmekle kalmıyor, aynı zamanda bu iki kültürün ortak noktalarını ve zıtlıklarını da sorguluyor. Sanatçı, bu eserlerinde harflerin ve kelimelerin “mânâ”larının ötesine geçerek, onları birer soyut görsel unsura dönüştürüyor. Bu dönüşüm, izleyiciyi metinlerin ötesindeki görselliğe ve estetiğe yönlendiriyor.

Doğu-Batı Divanı sergisine ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getiren İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Murat Abbas, “Sanatın evrensel dilini kullanarak, hem geçmişin derinliklerinden gelen bir sanat dalı olan hat sanatından ilham alan hem de modern sanatın yenilikçi yaklaşımlarını bir araya getiren bu sergi, bizler için büyük bir önem taşıyor. Erdal Ateş’in bu eserlerinde, yalnızca estetik bir deneyim değil, aynı zamanda derin bir kültürel diyalog da yer alıyor” ifadelerini kullandı. Sanatseverler, 22 Eylül 2024 tarihine kadar Taksim Sanat Galerisi’nde bu benzersiz sergiyi ziyaret edebilir, Erdal Ateş’in sanat yolculuğuna tanıklık edebilir. Bu sergi, İstanbul’un sanat hayatına yeni bir soluk getirecek ve izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT