Fevzi Karakoç - 'Ve Kırmızı' Sergisi

Fevzi Karakoç - 'Ve Kırmızı' Sergisi

Tarihler: 02 Ekim 2024 Çarşamba ~ 16 Aralık 2024 Pazartesi

Yer: Decollage Art Space

Adres: Suadiye Mah. Müzeyyen Sok. No:4/1 İç Kapı No:1 Kadıköy İstanbul

Telefon: (532) 363 0989

Web: https://decollageartspace.com/

E Posta: info@decollageartspace.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 2, 2024 ~ Ara 16, 2024

Decollage Art Space yeni sanat sezonuna 2 Ekim Çarşamba günü Prof. Dr. Fevzi Karakoç’un Serap Atala küratörlüğünde açılan "Ve Kırmızı" sergisiyle başlıyor. Ardında bıraktığı iki sene ve onlarca sergi ve etkinliğin ardından Decollage Art Space, yeni sezona güçlü bir başlangıç yapıyor.

Prof. Dr. Fevzi Karakoç’un “Resim öğretilmez, sezdirilir” sözüne referans veren küratör Serap Atala, sanatçının özgürlükçü olan bu yaklaşımının resimlerine de yansıdığını söylüyor. Sanatçının Decollage Art Space için ürettiği, enerjik ve güçlü bir renk olan kırmızı rengi ön planda tuttuğu resimleri bize herhangi bir akımı işaretlemiyor, kurallardan beslenmiyor özgür atlar gibi bağımsızlık duygusunu yansıtıyor, hissettiriyor.

Anadolu kültüründen, folklorundan, yerel birikimle beslenen Karakoç’un resimlerinde tema atın çok ötesine geçiyor. Sanatçının resimleri bir olay, bir öykü anlatmıyor. Soyut, kaotik ve görsel doku zenginliğiyle oluşturduğu arka plan üzerindeki atlar resmin temel elemanı olarak varlık buluyor, aynı kullandığı coşkulu renkler gibi. At imgeleri özgür tekrarlarla, fırça darbeleriyle perspektifsiz, minyatürvari bir ortamda ritim oluşturuyor ve müzikal bir tınıyı görsel olarak algılatıyor. Atlar Karakoç’un resminde “özgürlük” kavramıyla örtüşmüş olarak resimsel ifadenin amacı olarak yer ediniyor.

1947 yılında Çankırı’da doğan, 1968-72 yılları arasında Tatbiki Güzel Sanatlar Yüksek Okulu’nda okuyan Karakoç, eserlerinde özgün baskı (gravür, litografi, serigrafi) ve yağlı boya, akrilik tekniklerini kullanıyor. Baskı alanında üretim yapan öncü sanatçılar arasında yer alıyor. Karakoç’un eserlerinde biçimlerin tekrarıyla oluşan ritim izleyene görsel bir şölen sunarken aynı zamanda felsefi bir derinlik katıyor. Resimlerindeki çizgi, gölge, renk insan ruhuna yapılan bir yolculuğu simgeliyor. Sanatçının sanatında derin bir hümanizm hissediliyor.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT