Galeri Artist Temmuz Sergileri

Tarihler: 15 Temmuz 2005 Cuma ~ 10 Ağustos 2005 Çarşamba 15 Temmuz-10 Ağustos 2005

Yer: Galeri Artist

Adres: Ayazma Cad. No:4 Fulya / Beşiktaş İstanbul

Telefon: 0 212 227 68 52

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Tem 15, 2005 ~ Ağu 10, 2005
Galeri Artist Temmuz Ayında Bolu / İzzet Baysal Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencilerini konuk ediyor.

34 kişiden oluşan öğrenci grubu 15 Temmuz – 10 Ağustos tarihleri arasında Galeri Artist’ de düzenlenecek sergilerini siz sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

Toplumsal ve sanatsal platformda, “Günümüz Sanatı” kavramını irdelemek, tanımlayabilmek mümkün olmamakla birlikte, tanımlanamaz özelliği ise dünya ülkelerinin yeni politik, ekonomik ve kültürel değişimlerinin sanata yansımaları nedeniyle nitelendirme güçlüğü yaratmaktadır.
Günümüz sanatının ilgi çekici yönlerinden en önemlisi olan “consept’li çalışmalar”, bir anlamda sanatçının yaşadığı çevreyi algılama ve sorgulamadaki bir değişimi de gösterebilmektedir. Her türlü özgür anlatım, biçim ve arayışlara açık sanat yaklaşımı olan günümüz sanatı, biz sanatçı ve sanat eğitimcilerin, genç sanatçıları yönlendirebilme çabalarımıza da kolaylık sağlamaktadır. Bir kavramı sorgulama sürecinde genç sanatçıları “iç / dış kültürel ortamın doğasında barınan yapıyla yeniden yaşama çeşitli olasılıklar ve yeni anlatım biçimleriyle bakmasını sağlamak; günümüz sanatının özgürleştirici özelliği ile de örtüşmektedir.

Bu bağlamda hem toplumbilimciler hem de sanatçılar tarafından sıklıkla yeniden ele alınan “İç / Dış Kültür, Sanat” kavramlarını otuz bir kişiden oluşan genç sanatçı grubuyla sorgulayarak; yapıtları da aynı başlık altında bir sergide bir araya getirildi.

Bir başka söylemle genç sanatçılar, yaşamda önem taşıyan kültürel değerlerin varlığını kişisel olarak imlemeye çalıştılar. Günümüz sanatının özgür anlatım biçimlerinden olan fotoğraf, baskı çeşitleri (dijital ve özgün baskı gibi), resim, yerleştirme disiplinlerini kullanarak; yapıtlarını estetik duyarlıkla bütünleştirip; toplumla ilişkilendirmeyi hedeflediler. Farklı ortamlardan gelip; aynı atölyelerde buluşan gençlerin ortaya çıkardıkları bu ürünler, özbilincin taşıyıcısı olmakla birlikte, kendi kültürel kimliklerini de sergileyecektir. 34 kişiden oluşan öğrenci grubunun 15 Temmuz – 10 Ağustos arasında gerçekleştirilecek sergileri Galeri Artist’ de izlenilebilir.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT