Georg Baselitz: Son On Yıl

Georg Baselitz: Son On Yıl

Tarihler: 13 Eylül 2024 Cuma ~ 02 Şubat 2025 Pazar

Yer: Akbank Sanat

Adres: İstiklal Cad. No:8,Taksim Beyoğlu İstanbul

Telefon: 0212 252 35 00-01

Faks: 0212 245 12 28

Web: http://www.akbanksanat.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eyl 13, 2024 ~ Şub 2, 2025

Çağdaş sanatın önde gelen isimlerinden Alman ressam, baskı sanatçısı ve heykeltıraş Georg Baselitz, Georg Baselitz: Son On Yıl sergisi ile Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM) ve Akbank Sanat’ta sanatseverlerle buluşuyor.

Sanatçının gravür çalışmalarından kapsamlı bir seçki Akbank Sanat’ta yer alırken, yakın geçmişte ürettiği yüze yakın anıtsal boyuttaki resim ve heykellerinden oluşan sergi, SSM’nin tüm galeri alanlarına ve bahçesine yayılıyor.

1980'den bu yana uluslararası sanat dünyasında derin bir etkiye sahip olan Baselitz, 20. yüzyılın ikinci yarısında Alman sanatı için yeni bir kimlik şekillendirmiş; İkinci Dünya Savaşı'nın travma ve trajedisine tepki olarak, benzersiz ve kendine özgü bir sanatsal üslup geliştirmiştir. 1969'dan beri kompozisyonlarını baş aşağı resmeden sanatçı için bu yaklaşım, biçimi içerikten arındırmanın ve soyutlama ile figürasyon arasında bir yerde durmanın bir yolu olmuştur. Aynı zamanda, gelenekselleşmiş tuval üzerine resim tekniğinde yeni bir açılımda bulunmasını mümkün kılmıştır.

Baselitz, samimi ve kendi içine dönük gravürlerinde, farklı malzemelerde yaptığı eserlerinin detaylarına odaklanır. İfadeli fırça darbeleri, baskılarında daha da belirginleşir. Sanatçı, “Özgün baskı tamamen bir odaklanma ve netlik meselesidir,” der. “Hızlıca ve sadece birkaç çizikle yapılan hafif, neredeyse önemsiz, oldukça mütevazı, küçük beyaz kâğıtlara gizlenmiş bir eskizde, partileri ve sarayları süsleme ya da kandırmacayla kendini yüceltme amacına gerçekten hizmet etmeyen ama şimdi ve sonsuza kadar bir şey yapma niyetini açıkça gösteren bir çizgiler oyunu vardır. Baskı yapmak samimi ama bir o kadar da canlı bir süreçtir; hem kendi zamanı hem de bizim zamanımızda yaşar; anlıktır.”

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT