Hikâyemi Dinler misin? Tanıklıklarla Türkiye’de İnsan Hakları ve Sivil Toplum

Tarihler: 12 Ekim 2004 Salı ~ 22 Ekim 2004 Cuma

Yer: Tarih Vakfı Tarihi Darphane Binaları

Adres: Sultanahmet İstanbul

Telefon: 0212 233 21 61/25

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 12, 2004 ~ Eki 22, 2004
“Hikâyemi Dinler misin?” Evine Dönüyor

Tarih Vakfı’nın “Hikâyemi Dinler misin?” sergisi, 19 ili dolaştıktan sonra 12 Ekim’de, doğduğu kent olan İstanbul’a dönüyor.

Tarih Vakfı’nın “Türkiye’de İnsan Hakları ve Sivil Toplum Gelişiminin Görsel Anlatımı” projesi, 11 Nisan’da başladığı ülke turunu, 20. durak olan İstanbul’da tamamlıyor.

7 ay boyunca Bursa’dan Mersin’e, Van’dan Muğla’ya kadar toplam 19 ilde ziyaretçilerle buluşan ve gittiği her ilde en az bir hafta kalan “Hikâyemi Dinler misin? Tanıklıklarla Türkiye’de İnsan Hakları ve Sivil Toplum” sergisi, Türkiye turunu, serginin doğduğu kent olan İstanbul’da noktalayacak.

12-22 Ekim tarihleri arasında her gün 10:00-19:00’da Tarih Vakfı Tarihi Darphane binalarında (Sultanahmet) İstanbullularla buluşacak olan sergi, 23-31 Ekim tarihlerinde de saat 11:00-20:00 arasında Beylikdüzü Tüyap Kitap Fuarı kapsamında ziyaret edilebilecek.

Sergi süresince, proje dahilinde hazırlanan Can Dündar imzalı “Önce İnsan!” belgeseli ve tematik video klipler başta olmak üzere, çeşitli video-film gösterileri sunulacak, sivil toplum kuruluşlarıyla ortak etkinlikler düzenlenecek, konferanslar verilecek. Programla ilgili ayrıntılı bilgi, sergi mekanlarından, proje merkezinden (Tel:233 21 61/25) ve projenin web sayfalarından edinilebilir. (www.tarihvakfi.org.tr/ihs)

Avrupa Komisyonu`nun mali desteği, Türkiye İnsan Hakları Vakfı`nın uzmanlık desteği, bazı illerde Yerel Gündem 21`in uygulama desteği, birçok devlet kurumu ve sivil toplum kuruluşunun da gönüllü ve aktif desteği gerçekleşen serginin konsept ve tasarımını Bülent Erkmen, bilimsel araştırma ve metin yazımını ise Yrd. Doç. Dr. Zafer Yenal ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Ahıska gerçekleştirdi.

Rakamlarla "Hikâyemi dinler misin?" sergisi
32 insan-32 yaşam: Birbirinden çok farklı 32 insanın yaşam öyküleri, kişisel insan hakları mücadeleleri ve bu mücadelelerin hayata yansımaları.
250 pano-350 m²: 32 modül ve 228 sayfadan oluşan, iki metre on santimlik insan boyunda panolar, toplam 350 m² alan oluşturuyor. Sergi izleyicisiyle buluşan pano, tanıklıklarını anlatan kişinin fotoğrafını oluşturuyor ve izleyiciyi yüz yüze karşılıyor.
20 şehir-212 gün: Her durakta en az bir, en fazla dört hafta süreyle toplam yirmi şehirde sergi.
43 konferans: Serginin gezdiği bir çok şehirde, insan hakları ve sivil toplum konulu 43 konferans.
26 ay: Çalışmaların başladığı Ağustos 2002 tarihinden bugüne, yoğun çabalar ve emekle geçen 26 ay.
10.473 km: Serginin kat ettiği kilometre.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Devlet Tiyatroları Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT