Süleyman Saim Tekcan’ın ‘Doludizgin’ Sergisi

Süleyman Saim Tekcan’ın ‘Doludizgin’ Sergisi

Tarihler: 29 Mayıs 2024 Çarşamba ~ 13 Haziran 2024 Perşembe

Yer: Tam Finans

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr May 29, 2024 ~ Haz 13, 2024

Finans sektörünün önde gelen şirketlerinden Tam Finans, Tam Finans | Sanat markasıyla sanatla iç içe büyümeye devam ediyor. Türk sanatının en önemli isimlerinden olan ve eserleriyle her döneme damga vuran Süleyman Saim Tekcan’ın ‘Doludizgin’ sergisi, 13 Haziran tarihine kadar Tam Finans Genel Müdürlük binasında ziyaretçilerini bekliyor.

Sanata ve sanatçıya verdiği değeri her fırsatta gündeme getiren Tam Finans, Tam Finans | Sanat markasıyla yine keyifli bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin önemli çağdaş sanatçılarından Süleyman Saim Tekcan’ın ‘Doludizgin’ sergisi, geleneksel ve modern sanatın birleştirici gücünü ortaya koyuyor.

Sanat eserlerinde özgün baskı tekniğini kullanan usta sanatçı Süleyman Saim Tekcan, 'Doludizgin'de sanat hayatı boyunca ön plana çıkardığı at figürünü vurguluyor. Yaklaşık 50 kadar eserin yer aldığı sergide, gravür yağlıboya tablolar ve heykeller yer alıyor.

Güzel Sanatlar Liseleri’nin sanat eğitiminin temel taşını oluşturduğunu vurgulayan ünlü sanatçı ve akademisyen Süleyman Saim Tekcan; ‘Sanat, insanın yaşamını güzelleştirir ve düşünce gücünü geliştirir. Özellikle gençlerin sanatla erken yaşta tanışmasını çok önemsiyorum. Buradaki kilit nokta ise Güzel Sanatlar Liseleri. Bu liselerin sanat eğitiminin temel taşını oluşturduğunu düşünüyorum. Ben de sanatla erken yaşta tanışan şanslı insanlardan biriyim. Benim bugünlere gelmeme sebep olan ve hayatımı değiştiren Anadolu Medeniyetleri Müzesi ise hayatımdaki en büyük değerlerimden biridir.’ diye konuştu.

Tam Finans’ın sanata ve sanatçıya verdiği değerin altını çizen ve aynı zamanda serginin küratörlüğünü de üstlenen Tam Finans Genel Müdür Yardımcısı Sertaç Çıralı; ‘Tam Finans olarak kurulduğumuz günden bu yana finans sektöründe yenilikçi ve dinamik yönümüzle pek çok konuda öncü olduk. Tam Finans I Sanat da dinamik yüzümüzün bir yansıması olarak genç sanatçıları desteklemek amacıyla çıktığımız bir yolculuk oldu. Resim, heykel, ebru ve fotoğraf gibi nice sergiye ev sahipliği yaptık. Şimdi de Türk resminin ve sanatının mihenk taşlarından biri olan usta sanatçı Süleyman Saim Tekcan'ı ağırlamaktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bundan sonra da sanatla büyümeye devam edeceğiz.’ dedi.

Tam Finans Genel Müdürlük binasında kapılarını açan ‘Doludizgin’ sergisi 13 Haziran 2024 tarihine kadar hafta içi her gün 10.00- 18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Festival Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT