Goethe-Institut, MIXER ve Tarabya Kültür Akademisi işbirliğiyle
Galerie Mixer’de gerçekleşecek olan mekan yerleştirmesi Osmanlı dönemi geleneksel kaftanlarını andıran üç kağıt objeden oluşuyor. Bu „elbisler“in her iki yüzü de boyanmış ve motorlar yardımıyla kendi etraflarında dönüyorlar.
Sultan kaftanlarının dönüşü serginin odak noktasını oluşturuyor ve onların etrafında toplanan diğer eserler de içerik olarak hakimiyet gücü, iktidar, güçsüzlük ve aidiyet konuları ile uğraşıyor.
RED LIGHT / KIRMIZI IŞIK başlığı serginin bir başka boyutuna daha dikkat çekiyor:
Kırmızı renk sembolik olarak kullanılıyor.
‚Kırmızı‘ genel olarak yaşam, yaşam enerjisi, kan, güç, dinamiz ve de ölümü sembolize ediyor.
Türkiye’nin bayrağı da ağırlıklı olarak kırmızı ve insanların algılarında ve bilinçlerinde önemli bir yeri var.
„RED LIGHT“ sergisi aynı zamanda farklı bir boyuta daha dikkat çekmeyi amaçlıyor:
Sanatçı çalışmalarında günümüzde kadının rolü ve değerini de sorguluyor. Bu konuya performans filmi ve fotoğraflarla açıklık getiriyor.
Zora Volantes - Görsel sanatçı
Zora Volantes liseyi bitirdikten sonra Berlin Hür Üniversitesi’nde sinema ve tiyatro bilimleri eğitimi aldı.1994 yılında Berlin Güzel Sanatlar Yüksekokulu’nda heykeltıraşlık eğitimine başlayan Volantes, 1995 yılında Erasmus bursu alarak Viyana Güzel Sanatlar Akademisi’nde Michelangelo Pistoletto’nun yanında eğitim gördü. 2000 yılında Rebecca Horn’un öğrencisi oldu.
Zora Volantes’in aldığı sayısız burslar arasında Londra DAAD Bursu ve Berlin Güzel Sanatlar Üniversitesi Genç Sanatçılar Teşvik Bursu sayılabilir.
Volantes’in ilk sanatsal çalışmalarında “mekan” ve mekan enstalasyonları ön plandaydı. 2000 yılından itibaren sanatsal anlatım aracı olarak performans çalışmalarına yöneldi. Berlin Mitte’deki St. Elizabeth Kilisesi’nde yaptığı çalışma, sanatçının en yeni mekan enstalasyonlarına bir örnektir.
2013 yılında Artist in Residenz programı çerçevesinde Florian Werner tarafından St. Christoph am Arlberg’e davet edildi. Volantes 2014 yılında Berlin’de kendi gösteri mekanını açtı. Buradaki son çalışması ise, tablolarla güneş döngüsünü sergilediği “Aurora 2014” dür.
Sanatçı şu sıralar Tarabya Kültür Akademisi’nin burslu sanatçısı olarak İstanbul’da bulunmaktadır.