Mutluluk Resimlerimiz sergisi paralelindeki programlar
Gökhan Akçura’nın konuşmasıyla başlıyor.
Araştırmacı yazar Gökhan Akçura, 1930 yılında Tasarruf ve Yerli Malı Haftası kapsamında düzenlenen ilk vitrin müsabakasından yola çıkarak Türkiye’nin vitrin tarihi üzerine konuşacak. Nur Koçak’ın Mutluluk Resimlerimiz sergisi paralelinde düzenlenen bu ilk programda, vitrin tanzimi dersleri, aydınlatmanın gelişimi ve özel günler için vitrin düzenleme geleneği arşiv fotoğrafları ve gazete kupürleri eşliğinde incelenecek.
Konuşma dili Türkçe’dir; program herkesin katılımına açıktır.
Toplumun kadına bakışını belgeci bir yaklaşımla yansıtmayı amaçlayan Koçak’ın, neoliberal politikaların getirdiği tüketim alışkanlıklarını ve kadın bedeninin araçsallaştırılmasını sorguladığı Vitrinler resim serisini de içeren sergisi, 29 Aralık’a kadar SALT Beyoğlu ve SALT Galata’da görülebilir.
Gökhan Akçura araştırmacı, yazar, senarist, reklamcı ve küratör. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu; aynı alanda öğretim görevlisi olarak çalıştı. 1980’den sonra üniversiteden ayrıldı ve reklamcılık, senaryo yazarlığı, yayıncılık ve editörlük yaptı. Tiyatro, sinema, günlük yaşam tarihi gibi konularda 20’den fazla kitabı bulunmaktadır.