GECEDİYARI

GECEDİYARI

Tarihler: 26 Ekim 2024 Cumartesi ~ 27 Ekim 2024 Pazar 20:00

Yer: Alan Kadıköy

Ücret: SALON - ₺600,00 Eczacıbaşı Genç Bilet - ₺20,00

Nereden Alınır: https://www.passo.com.tr/

Adres: Acıbadem Mahallesi, Muhittin Üstündağ Caddesi Kadıköy İstanbul

Telefon: (216) 414 38 00

Web: https://alankadikoy.com/

E Posta: alankadikoy@gmail.com

Paylaş:

Yorumlar:

istanbul.net.tr Eki 26, 2024 ~ Eki 27, 2024

Evlilik, derinlere gömülmüş dürtüler, tarihin yükü ve yeni sağın yükselişi hakkında keskin bir hiciv

Yazdığı her oyunla gündem olan, Almanya’nın önde gelen çağdaş yazarlarından Mayenburg’un kaleminden Gecediyarı babalarından kalan evde A. Hitler imzalı bir resim bulan kardeşlerin geçmişleri ve gelecekleri üzerine hesaplaşmalarını konu ederken zor tartışmaları yüksek dozda mizahla bezeyerek ezbere tepkileri bozuyor.

Bu projeye kendisini ilk çeken şeyin mizahı olduğunu belirten yönetmen Michael Önder, “Çünkü hayatta tartışmalar tıkanınca verilecek en sağlıklı tepki gülmektir.” diyor ve soruyor: “Biz ülkelerimizin geçmişte yaptıklarından sorumlu olabilir miyiz? Ya bugün yaptıklarından? Şahsen yapmadığımız şeylerin yükünü ve vicdan azabını taşıyabilir miyiz? Peki, o geçmişin ülkeye kazandırdıklarından hâlâ faydalanıyorsak?” Sonsuz karanlıktan oluşan bir mekânı anlatmak üzere yazarın icat ettiği bir başlığa sahip (Nachtland) bu keskin hiciv son derece heyecan verici ve şaşırtıcı olduğu gibi kahkahalar durulduğunda altında huzur bozucu gerçekleri barındırıyor. 2022’de prömiyerini yaptığı Schaubühne Berlin’de ve ardından Young Vic yapımında övgüler toplayan oyunu, Türkiye’de ilk kez Siyah Beyaz ve Renkli topluluğu izleyicilerle buluşturuyor.

Ülkemizde de ilgiyle takip edilen Mayenburg’un oyunlarından Ateş Yüzlü’yü Siyah, Beyaz ve Renkli 2010’da sahneye koymuştu. Usta tiyatrocular Çağrı Şensoy, Salih Bademci, Güneş Sayın, İmer Özgün Bademci, Hüseyin Sevimli ve Emir Uğurçağ tarafından 2005’te kolektif bir oluşum olarak kurulan topluluğun son yıllarda en beğenilen oyunları arasında Schrödinger'in Öteki Kedisi, Dünya'da Bir Yer, Kozmik Yaralar dikkat çekiyor. Topluluk Michael Önder’in yazdığı, 2020 Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Komedi Oyunu ödülünü alan Fanatik’i ise yurtiçi ve dışında turnelemeye devam ediyor. İzleyicilerin özellikle ilk uzun metrajlı filmi Taksim Hold’em ve ikinci sezonunda yönetmen koltuğunda oturduğu Bonkis dizisinden tanıdıkları Michael Önder, İngiltere ve Türkiye film endüstrilerinde biriktirdiği deneyimini bu oyunla tiyatro sahnesine taşıyor.

Gecediyarı izleyicilere hayattaki duruşlarını ve kimliklerini kahkahalar eşliğinde sorgulatıyor.

SİYAH BEYAZ VE RENKLİ

Yazan: Marius Von Mayenburg
Yöneten: Michael Önder
Kostüm Tasarımı: Naz Özturna
Yönetmen Yardımcısı: Kadir Yıldırım
Oynayanlar: İmer Özgün Bademci, Çağrı Şensoy, Güneş Sayın, Hüseyin Sevimli, Yağmur Kaşifoğlu
Süre: Yaklaşık 95’ sürer; ara yoktur.
Yaş Sınırı:: +15

istanbul.net.tr

Kare Kod (QR) Uygulaması

Sitemizde yer alan Mekan sahipleri ,etkinlik düzenleyenler, Kare (QR) kodunuzu oluşturun, bilgilerinizi mobil kullanıcılarla kolayca paylaşın. Oluşturduğunuz kare (QR) kodu yazıcınızdan basarak hemen kullanabilirsiniz.

Resime sağ tıklayıp jpg formatında farklı kaydedebilirsiniz.

Herhangi bir yorum yapılmadı ilk yorumlayan siz olun...
Yorumlar yaparak sesini duyur..!

İlginizi Çekebilir

Aile Eğlencesi Atölye Kurs Bale Çocuk Oyunları Dans Haberler Foto Galeri Video Galeri Daha Fazlasını Göster

SAYFAYI PAYLAŞIN

Facebook Twitter İnstagram Pinterest Mesaj Email
KAPAT

HAKKIMIZDA

Hakkımızda iletisim Yasal Uyarı Reklam Android Apple
KAPAT